Magtens top 100 (IX)

Nedtællingen mod den mest magtfulde i dansk kunst er begyndt
Kultur
12. juni 2009

11. Elmgreen & Dragset, kunstnerduo, repræsenterer Danmark på Venedigbiennalen netop nu, har udstillet massivt internationalt med højdepunkter som The Welfare Show på Serpentine i London og det officielle Homoholocaustmindesmærke i Berlin.

12. Per Kirkeby, kunstner, åbner retrospektiv på Tate i London på onsdag, er yderst indflydelsesrig både over for private samlere og en institution som Louisiana, hvor han sammen med Poul Erik Tøjner går under betegnelsen ’Pet og Per’, når der skal handles ind.

13. Mikael Andersen, gallerist, den tidligere sygeplejerske har spillet en vigtig rolle i dansk samtidskunst og især kendt for at have været den første til at spotte Tal R. Har åbnet galleri i Berlin for at kunne sælge til de mange danskere i storbyen, er formand for Dansk Gallerisammenslutning, med i det internationale Billedkunstudvalg har netop modtaget Ridderkorset og har blandt meget andet stået for udsmykningen af kronprinseparrets nye fløj på Amalienborg.

14. Christine Buhl Andersen, museumsdirektør på Køge Skitsesamling og formand for det internationale billedkunstudvalg, der blandt andet har sendt Elmgreen og Dragset til Venedig.

15. Anders Kold, museumsinspektør, Louisiana, har kurateret hit på hit på hit og er Mr. Louisiana.

16. Lars Grambye, museumsdirektør på Brandts, tidligere succesfuld direktør for Malmø Kunsthal.

17. Elisabeth Toubro, kunstner og formand for Kunstrådets Billedkunstudvalg og medlem af Kunstrådet, tidligere formand for Akademiraadet og præsident for Akademiet for de skønne kunster.

18. Erik Steffensen, kunstner, kurator, skribent, forfatter og tidligere professor på akademiet, tidligere medlem af Akademirådet og Charlottenborgs bestyrelser samt nuværende formand for Statens Kunstfond. Steffensen er en af de mest samlende kræfter blandt især yngre danske kunstnere.

19. Marianne Torp, museumsinspektør på Statens Museum for Kunst, kuraterede udstillingen Reality Check, har stået bag mange af de vigtigste samtidskunstudstillinger i Danmark og sidder i en række bestyrelser.

Kunst ved Jeppesen

Seneste artikler

 • Stressstreger

  23. september 2010
  Det bedste ved udstillingen er heldigvis Daniel Milans streg. En helt tynd sort krimskrams tilsat brede tykke sorte strøg. Det ser enerverende ud, fordi han kun tegner bevægelsen og skyggerne, og når man koncentrerer sig, får man øje på, at det er døde mennesker eller bizarre motiver med døde dyr og opstemte mennesker, han har tegnet...
 • Billige grin

  19. august 2010
  Moderne kunst for arabere er ligesom mavedans for danskere. Det er muligt, at vi alle har maver, men ve de egyptere, der skal tage imod den første danske mavedanserdelegation på kulturel udvekslingsrejse
 • Utopien nærmer sig

  19. august 2010
  Som en del af et projekt, der skal bringe utopien tilbage på kunstscenen, har kunstneren Goodiepal længe ført krig mod Det Jyske Musikkonservatorium, der fyrede ham i 2008. Krigen har ført ham verden rundt med en forelæsning om computerkunst, men dog ikke tættere på forsonende ord fra konservatoriet
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her