Interview
Læsetid: 2 min.

Ærlighed er det vigtigste i verden

Anissa Grossman er født og opvokset i Frankrig, men har i mange år boet fast i USA's hovedstad med sin mand og to drenge på 8 og 11 år. Hun brænder for dyrevelfærd og for sin familie og er en del af ledelsen af The Humane Society i Washington DC
Anissa Grossman vil gerne kunne sige til sig selv, at hun har gjort en forskel. Det vil hun gøre ved at kæmpe for, at dyr bliver behandlet bedre, end tilfældet er i dag.

Anissa Grossman vil gerne kunne sige til sig selv, at hun har gjort en forskel. Det vil hun gøre ved at kæmpe for, at dyr bliver behandlet bedre, end tilfældet er i dag.

Annegrethe Rasmussen

Kultur
2. juli 2009

WASHINGTON DC - Hvad er din største drøm?

»En af dem er, at jeg ender med at kunne sige til mig selv, at det faktisk har gjort en forskel, hvad jeg har foretaget mig i livet. Jeg drømmer om at have en positiv indflydelse på de ting, der betyder noget for mig, og blandt de ting er en verden, hvor dyr bliver behandlet bedre end tilfældet er i dag.«

- Hvad er det sidste, du har købt?

»Et sponsorskab for the Bark Ball (Washingtons største og meget prestigiøse årlige velgørenhedsbal for dyrevelfærd og det eneste, hvor hundene selv deltager. Smoking og lang kjole er obligatorisk dog ikke for de firbenede deltagere, red. ) og en smuk læbestift fra et brand, der ikke udfører og går ind for grusomme tests på dyr, nemlig Clarins, hvor al min make-up i øvrigt kommer fra.«

- Hvad er det bedste land i verden?

»Frankrig selvfølgelig - kan ikke forestille mig, man kan mene noget andet.«

- Hvad tror du på?

»Jeg tror på Gud.«

- Hvordan ser du på din egen fremtid?

»Jeg tror, at jeg også i fremtiden vil give alt, hvad jeg kan, når jeg kæmper for noget og aldrig give op. Jeg tror, at jeg vil fortsætte med at kæmpe for at realisere min drøm, som jeg sagde før.«

- Hvordan ser du på fremtiden for verden?

»Jeg tror, det er uundgåeligt, at verden vil gøre fremskridt - heldigvis. Der findes megen dyrkelse af fortiden, hvilket er uforståeligt, når man ser på, hvor megen lidelse der fandtes, og som i dag kan enten undgås eller bekæmpes. Jeg tror også, at de muligheder, vi har i dag for direkte og hurtig kommunikation og globalisering, fortsat vil gøre det muligt at undgå mange af fortidens fejltagelser. Endelig ser jeg også for mig en fremtidig verden, hvor flere kvinder end i dag tager vigtige beslutninger.«

- Hvad tjener du om måneden?

»Top secret. Nok til at jeg ikke er bundet.«

- Hvem er dit forbillede?

»Brigitte Bardot. Hun stoppede sin karriere, da hun var på toppen, da hun var smukkest og mest berømt. Hun solgte alle sine jordiske ejendele for at starte en organisation, der skulle hjælpe dyr. Hendes passion og hendes komplette mangel på frygt har gjort et stort indtryk på mig.«

- Hvad er du mest bange for?

»Vege, lunkne og ubeslutsomme mennesker, der ikke brænder for noget eller ingen meninger har. Det og de skræmmer mig.«

- Hvad er vigtigst i dit liv?

»Min familie. Altid.«

- Hvad gør dig lykkelig?

»Når jeg er ærlig over for mig selv, er jeg lykkelig.«

- Hvad bestod dit seneste måltid af?

»Vin, Champagne og absolut intet kød - ved et besøg hjemme i den franske ambassadørs residens.«

Serie

Menneske i Verden

Seneste artikler

 • Lidt lykke hver dag, tak

  26. august 2009
  Egentlig ville han gerne arbejde på et stort skib, men 46-årige Joseph Balic fra Split i Kroatien er lærer og enlig far og finder mest mening i gode mennesker
 • 'Man har de politikere, man fortjener'

  29. juli 2009
  Christa Schischka er født i 1943, og hendes familie-historie er mærket af krig. Hendes far blev dræbt i krigsfangenskab, og Christa Schischka selv blev sendt på fedekur i Schweiz som lille
 • Højtflyvende arbejde for et hus på landet

  28. juli 2009
  I 2006 forlod 20-årige Wei Xiaohong familiens marker i den sydlige Guizhou-provins. Efter et par kortvarige job i Beijing blev han for to år siden vinduespudser
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her