Læsetid: 8 min.

'Faktisk er der tre kunstspioner i Shanghai'

Kunstscenen i Shanghai har i løbet af de sidste 10 år været inde i en rivende udvikling, og den fortsætter på trods af 'politisk pop', censur og finanskrise. For heldigvis kan man save toppen af Mount Everest
ShanghART Gallery åbnede for 10 år siden  og var Shanghais første museum for nutidskunst.  På billedet ses værker af kunstneren Zhou Tiehai,  som interviewes i næste afsnit af serien om  nutidskunst i Shanghai.

ShanghART Gallery åbnede for 10 år siden og var Shanghais første museum for nutidskunst. På billedet ses værker af kunstneren Zhou Tiehai, som interviewes i næste afsnit af serien om nutidskunst i Shanghai.

Shanghart Gallery

21. juli 2009

»Boblen er bristet, og nu er tingene kølet lidt af. Men bare sidste år kunne en aldeles ukendt kinesisk kunstner, der lige var blevet færdig på universitetet, holde en udstilling og sælge samtlige af sine værker. Folk var simpelthen så vilde efter at få fingrene i noget kinesisk nutidskunst.«

Sådan fortæller kunstkritiker og gallerileder Rebecca Catching om det, hun kalder den kinesiske kunstboble, og som altså holdt indtil for et år siden. Rebecca Catching er canadier, men har boet i Shanghai og arbejdet med kinesisk kunst i de sidste seks år. Hun har blandt andet været kunst- og kulturredaktør på magasinet That's Shanghai (byens pendant til New Yorks og Londons Time Out) samt skrevet for magasiner som Art Review og ArtAsiaPacific, og hun er netop tiltrådt som leder af galleriet Oriental Vista i Shanghai. Hun fortæller, at det der gør det kinesiske marked for nutidskunst så mærkeligt, er, at 90 procent af salget sker til udenlandske købere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu