Læsetid: 7 min.

'Til sidst blev det et pres at få skrevet'

En idyllisk kærlighedsrejse og et voldsomt, seksuelt overgreb. Sigurd Buch Kristensen er 20 år og færdig på Forfatterskolen. Han skrev først sin afgangstekst, da han blev presset til det
'Jeg kunne sagtens begynde at tale om andre forfattere, som bruger sig selv i det, de skriver, men jeg vil helst ikke sige noget om nogen, som skriver her og nu. Det skal man passe på med, når man ikke selv er forfatter endnu,' siger Sigurd Buch Kristensen. Han er 20 år og netop blevet færdig på Forfatterskolen. Efter sommerferien begynder  han på HF.

'Jeg kunne sagtens begynde at tale om andre forfattere, som bruger sig selv i det, de skriver, men jeg vil helst ikke sige noget om nogen, som skriver her og nu. Det skal man passe på med, når man ikke selv er forfatter endnu,' siger Sigurd Buch Kristensen. Han er 20 år og netop blevet færdig på Forfatterskolen. Efter sommerferien begynder han på HF.

Sigrid Nygaard

16. juli 2009

Et forelsket par flygter til Berlin og dyrker kærligheden. Mens de hænger ud, køber tøj og spiser forårsruller, dukker erindringer om seksuelle overgreb op hos en af dem. Det er handlingen i 'Å' - en historie som Sigurd Buch Kristensen har skrevet. Han er afgangselev fra Forfatterskolen og har netop afleveret den sidste bunke tekster til lærerne på skolen. En af de tekster er 'Å', som han skrev på et par uger i maj. Historien er på én gang personlig og så alligevel ikke, fortæller han.

»Jeg ved godt, hvad der er fiktion og ikke fiktion i teksten. Det er svært for mig at komme nærmere ind på. Det har ikke været terapi for mig at skrive den, for der er ikke tale om en personlig erfaring, der skulle bearbejdes for mig som forfatter,« fortæller Sigurd Buch Kristensen.

Selvom historien ikke er direkte taget ud af forfatterens eget erfaringsregister, er han alligevel til stede i den.

»Det er svært at afvise, at der ikke skulle være en personlig erfaring i teksten, men hvor den ligger, er ikke til at sige. Er det så vigtigt?,« spørger Sigurd Buch Kristensen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu