Læsetid: 4 min.

'Smerten er ikke vores brændstof'

Homoseksuelle i Mellemøsten kan ikke bruge den udbredte forestilling om, at de er magtesløse undertrykte stakler, til ret meget. Det fortæller den lesbiske palæstinenser Haneen Maikey. Sammen med homo-aktivister fra hele Mellemøsten støber hun i disse dage i København kuglerne til fremtidens frigørelseskamp
'Jeg gider simpelthen ikke høre mere nonsens om Israel som 'gay friendly' land, mens de bomber mine venner i Gaza. Stop med det, og hold op med at se os som magtesløse stakler. Så kan vi begynde at tale sammen,' siger Haneen Maikey.

'Jeg gider simpelthen ikke høre mere nonsens om Israel som 'gay friendly' land, mens de bomber mine venner i Gaza. Stop med det, og hold op med at se os som magtesløse stakler. Så kan vi begynde at tale sammen,' siger Haneen Maikey.

Sigrid Nygaard

28. juli 2009

»Kan du finde mig en undertrykt muslimsk bøsse på Vestbredden, som har været udsat for forsøg på æres- drab?« Det er det typiske spørgsmål, som Haneen Maikey får, når vestlige journalister eller menneskerettighedsaktivister henvender sig.

Haneen er talsperson for den palæstinensiske homo-organisation Al Qaws. Og i disse dage er hun i København til en konference med aktivister fra Egypten, Jordan, Libanon og en række andre lande i Mellemøsten.

»Det frustrerer mig, at der kun er interesse for os som ofre. Når det drejer sig om vold og undertrykkelse. Det er en del af vores liv, men det er fællesskabet og en spirende frigørelse også,« fortæller hun.

Al Qaws har derfor lavet en 'læs før du skriver'-manual til journalister og menneskerettighedsaktivister, hvor de prøver at åbne øjnene for kompleksiteten. »Gud, kan palæstinensere også være feminister, er de ikke alle sammen reaktionære muslimer?« lyder reaktionerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Elizabeth Japsen

Jeg håber ledelsen af Outgames læser denne artikel - for de har udnævnt TelAviv til tolerant verdens by og mod det står Haneens udsagn:
" jeg gider simpelthen ikke høre mere nonsens om Israel som gay friendly land, mens de bomber mine venner i Gaza".