Læsetid: 4 min.

Det er ganske vist: Fyn er fin

Fyn er et af Danmarks mest undervurderede steder, og derfor er det på sin plads at gøre op med enhver fordom her. Odense er eventyrets by - smørklatten i danmarks-grøden. Information har valgt at hylde paradisøen Fyn
10. august 2009

Der var engang en kinesisk studerende, der skulle forklare, hvorfor han havde valgt at studere i Danmark.

»Da jeg var barn, læste jeg H.C. Andersens eventyr hver dag. Jeg havde en bog under hovedpuden. Da jeg skulle vælge uddannelsessted, var jeg slet ikke i tvivl. Jeg valgte Danmark, fordi det lyder eventyrligt. Godt vejr, venlige mennesker og smukke landskaber,« sagde Feng Zhou om sit studievalg.

Og der rammer han sådan set meget godt ind, hvad det er, der er så fantastisk ved Danmark. Eller ved Fyn, nærmere bestemt.

Han læste nemlig på Syddansk Universitet i Odense, og hans eventyrlige billede af Danmark stammer direkte fra H.C. Andersens odenseansk-forankrede fortællinger.

Med andre ord havde den unge kineser forstået, hvad kun de færreste jyder og københavnere har: At Fyn er hjertet af Danmark, og at Odense er det sted i hjerte- kulen, hvorfra kærligheden flyder.

Lige siden Feng Zhou var knægt, har han læst eventyr og sukket efter at udleve dem. Trods store forventninger blev han ikke skuffet, da han efter sin lange rejse for første gang satte sine kineserben i den odenseanske muld. Det siger næsten det hele.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ja, jeg er født jyde og har selv boet på øen i ca. 30 år. Fynboernes selvopfattelse er virkelig noget for sig. En dam spurgte efter en globus hos en boghandler, som viste udvalget frem. Damen var ikke tilfreds. De ska bar vær sån en lill en med kun Fyn på!
Mne Fyn er helt bestemt fin.