Læsetid: 5 min.

Er du et godt menneske?

Forfatter Peter Singer vil ændre verdens opfattelse af, hvad det vil sige at være et godt menneske. I en ny bog sætter han tal på, hvor mange penge vi rige vesterlændinge hver især skal donere til fattige lande for at kunne dø med æren i behold
'I bund og grund er mennesker nogle egoistiske får. Vi griner af får, fordi hvis den ene går, så går de andre med, og hvis den ene bliver stående, så bliver de andre stående. Men mennesket er præcis lige sådan,' siger forfatteren Peter Singer, der er aktuel med bogen 'Det liv du kan redde'.

'I bund og grund er mennesker nogle egoistiske får. Vi griner af får, fordi hvis den ene går, så går de andre med, og hvis den ene bliver stående, så bliver de andre stående. Men mennesket er præcis lige sådan,' siger forfatteren Peter Singer, der er aktuel med bogen 'Det liv du kan redde'.

Sigrid Nygaard

29. august 2009

Hvis du går forbi en sø og ser et barn, der er ved at drukne, så vil du uden tøven vade ud i søen og hive barnet op, selv om det betyder, at du ødelægger dine dyre sko. Det gør du, fordi det er det rigtige at gøre.

Sådan begynder Peter Singers nye bog Det liv du kan redde, og den lille historie er logikken bag forfatterens budskab.

»Alle ville sige, at man var et dårligt menneske, hvis man ikke ofrede de ubetydelige sko for barnets liv. Men hver dag vælger millioner af mennesker faktisk et barns liv fra til fordel for sko, jakkesæt og dyre middage. Konklusionen må være, at der er millioner af dårlige mennesker,« siger Peter Singer, da Information møder ham på Kristeligt Dagblads Forlag i København.

Med bogen vil han forandre, hvad det vil sige at leve et etisk liv i en verden, hvor uligheden er til at tage og føle på. Næsten 1,5 milliarder mennesker lever for under otte kroner om dagen, mens de fleste i vesten kan spare op til ferie og pension. Ifølge Peter Singer er det derfor ikke længere nok blot at 'forsage djævlen' og følge kristendommens ti bud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Det er noget af det mest fornuftige (den del der bare er en opfordring til hver enkelt) jeg har hørt længe, for ikke at sige geniale. Enkelt, overskueligt, smukt og find selv på resten. Men om nogen lytter? Tja, folk hører det de vil høre og alene støjen fra de raslende indkøbsvogne...

Det er baade fornuftigt og godt udtrykt, det som Peter Singer siger, og det er rigtigt godt, han goer velgoerenhed til noget konkret, baade i form af loen-procenttal og i form af beskrivelser af hvilke organisationer, der er givende at smide penge efter.

De riges godhed er og bliver almisser, det giver jeg ikke meget for, hvorfor ikke fylde indkøbskurven med afrikanske varer, det vil være noget, som kunne løfte Afrika op og give den del af verden sin værdighed tilbage -- men det vil sikkert være alt for besværligt og ubekvemt.

Birte: hvad er det for afrikanske varer, du tænker på? Ku du lave en liste - og hvem fører disse varer?

Det ene udelukker vel ikke det andet i øvrigt.