Læsetid: 3 min.

En hård hund blandt kritikerne

Sangen smyger sig ud af højttalerne, og ildfluerne svirrer over Opera Hedelands muntre cirkustolkning af 'Tryllefløjten'. Men der går hvid cowboyhat i Mozart Kamilla Löfström blev kendt som den hårde anmelderhund, da hun i begyndelsen af sin kritikerkarriere gav Benny Andersen tørt på. Hårdheden gælder især over for dårligt sprog og damebladslitteratur - til gengæld har hun en stor åbenhed over for det fjollede og skæve
4. august 2009

2001 var ikke bare det år, hvor Kamilla Löfström blev færdig med sit speciale på Københavns Universitet og kunne kalde sig cand.mag i dansk, men også et år, hvor mange af dansk litteraturs helt store forfattere som Benny Andersen, Søren Ulrik Thomsen og Henrik Nordbrandt udgav bøger.

Kamilla Löfström var lige blevet ansat på Ekstra Bladet, hvor hun fik lyrikken som ansvarsområde. Og det var også derfor, at blandt andet Benny Andersens Sjælen marineret landede på den grønne anmelders bord.

»Jeg var simpelthen så naiv, at jeg troede, at Benny Andersen blev anmeldt på samme vilkår som alle mulige andre forfattere. Det vil sige, at man læste ham kritisk, men det fandt jeg ud af, at man ikke gør.«

I Kamilla Löfströms anmelderoptik var Sjælen marineret fyldt med klicheer og sentimentalitet - små børn der dansede sammen fra alle verdens lande - og sygeplejersker, der var kvinder - og søde og smukke.

Det skrev hun i sin anmeldelse - ligesom hun skrev: »Visse ting har bedst af at blive, som de var. En hemmelighed mellem ægtefolk. Kærlighed gør selv en nationalskjald blind. Indimellem tilmed tandløs«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu