Læsetid: 4 min.

Mere eller mindre uafhængig

På weekendens Tekstallianse i Oslo fejrede man litteraturens mangfoldighed og de uafhængige kræfter
26. august 2009

Egentlig burde denne artikel om Tekstallianse 2009 som begivenhed og tekstalliance som kunstnerisk strategi eller idé blot være signeret Mig!, for at den ikke skal blive kvalt i et paradoks, men det kan læseren jo selv ændre med retteblæk og kuglepen.

Hen ad vejen vil det fremgå hvorfor, og i hvert fald i dette øjeblik er jeg overbevist om, at kulturjournalistik og kritik som sådan ville kunne læses med fornyet interesse, hvis alle formidlere tog burka på. Ingen navne, ingen portrætfotos - kun ren og skær optagethed af de værker, de retninger og det kunstmiljø, man nu har valgt at dække.

For ligesom at forfængelighed og selvpromovering ikke gør noget godt for kunsten, gør den det heller ikke for kulturjournalistikken, og når jeg netop nu er så optaget af dette, er det, fordi jeg har brugt weekenden i Oslos Litteraturhuset, hvor Tekstallianse fandt sted for andet år i træk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu