Kommentar
Læsetid: 2 min.

Mordet på Jackson

Hvem slog Jacko ihjel? Jacko selv? Lægen? Måske var det aben Bubbles?
Michael Jackson får ikke lov at hvile i fred.

Michael Jackson får ikke lov at hvile i fred.

Thomas Sjørup

Kultur
10. august 2009

Når ikon og berømmelse for længst overgår individets trivielle jordiske begrænsninger, så ophører en begivenhed som dødsfald også med at være begrænsende faktor for sladderpressens intense jagt på den gode historie; det kan tværtimod ligefrem blive en katalysator for spekulationer i det yderst lødige krydsfelt mellem den kulørte presse og alverdens konspirationsteoretikere. Det skete for Elvis og prinsesse Diana og er i fuld gang med at ske for Michael Jackson - den amerikanske sanger, der for nylig døde, De har muligvis stiftet bekendtskab med ham.

Førnævnte hvide sanger - altså ham, der var født hvid, altså Elvis - er så heldigt stillet, at hans død stadig betvivles af adskillige amerikanere. Det virker simpelthen ikke overbevisende for dem, at en mand med en kropsbygning som en 2CV, og som levede af peanutbutter-indsmurte friturestegte nervepiller, ikke skulle være i live i en alder af 74.

Så heldig er Jackson ikke. Hans død er, hvis man ser bort fra tidlige spekulationer, ret bredt accepteret blandt selv de mere utopiske fans. Her har historien til gengæld bevæget sig ind på et andet stadie, på niveau med Lady Diana: Et dødsfald, som ifølge mange må skyldes andet end det simple faktum, at vi alle skal dø, og nogle før andre. Jackson må med andre ord være blevet dræbt overlagt, eller i al fald som følge af fejlbehandling eller forsømmelse.

Man må dog også som tilfældig tilskuer indrømme, at det kan virke som en besnærende tanke, at et menneske, som de seneste 25 år har brugt hovedparten af sin mentale energi på at omgøre sig selv til en mellemting mellem Robocop, et fugleskræmsel og frivole skumgummi-Lotte fra Fredagsbio, snarere skulle dø som følge af en kemisk reaktion end af naturlige årsager. Jacksons mor har da også været fremme med anklager om urent spil, og med familiens vanlige sans for det smagfulde blev disse fremført under et interview foretaget af talkshowenes ukronede dronning og overskæggets betvinger, Geraldo Rivera.

Tvivlsom cocktail

Nu viser det sig så, at der faktisk er andre og forhåbentlig mere nøgterne involverede, der lufter mistanke om uregelmæssigheder. Statsanklageren i Los Angeles har beordret ransagning af Jacksons livlæge, Conrad Murreys, kontorer i Houston, Texas, og har efterfølgende rejst anklage for uagtsomt manddrab. Det viser sig, at lægen muligvis har ordineret ganske solide kvanta af slankemedicin, sovemedicin, muskelafslappende præparater, nervemedicin og det bedøvende middel Propofol, og statsanklageren har følgende anført at denne sunde cocktail ikke burde tilflyde psykisk ustabile patienter i en tyk strøm. Hvor er de dog kedelige, sådan nogle jurister. Et indicium er desuden, at det hospital i Houston, hvor Murrey var tilknyttet, ifølge MTV for nylig har suspenderet ham for en unavngiven faglig uregelmæssighed, hvis betydning de dog har travlt med at nedtone.

Og midt mens vor tids nye store saga om et mærkværdigt ikon udspiller sig, har amerikanerne travlt med at sælge deres originale udgaver af Thriller på eBay for priser gerne tæt på de 100 dollar. Før nogle af vore læsere skulle få den gode idé at investere deres pensionskroner i denne 'raritet', må vi dog minde om, at der er tale om verdens absolut mest solgte album, som findes i svimlende 80 millioner eksemplarer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Så efter den sædvanlige omgang "tihihi, fnis, fnis,
konspirations-teori" viser det sig så at der måske er noget om snakken ..