Læsetid: 3 min.

Ny forretnings-model for dokumentarfilm

Dokumentarfilm med politiske emner skaffer penge til produktion fra et engageret publikum. I både USA og England har det vist sig at fungere, og nu vil et dansk projekt forsøge at gøre dem kunsten efter
20. august 2009

Dokumentarfilmen The Age Of Stupid har med en appel til publikums bekymring for den globale klimakatastrofe fået 7,2 millioner kroner ind fra private investorer og donationer.

På filmens hjemmeside kan man støtte købet af alt fra biograftelt til solpaneler, der skal give strøm til den globale premiere. Metoden kaldes crowd funding og har i flere tilfælde vist sig effektiv i både USA og England. Nu forsøger den danske dokumentarfilm Blood In The Mobile sig med en lignende forretningsmodel:

»Hvis du ejer en mobil- telefon, så bør du se det her,« siger filmens instruktør Frank Poulsen på et YouTube klip på filmens hjemmeside.

Under videoklippet kan man se, hvordan man kan donere penge til filmen og skrive under på en appel til det finske mobilselskab Nokia om at bruge sin indflydelse til at stoppe konflikten i Congo. En konflikt, der har varet 15 år og kostet fire millioner mennesker livet, og som ifølge filmens instruktør handler om kontrollen med de mineraler, der er i mobiltelefoner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu