Læsetid: 1 min.

Fernisering og fest i Kødbyen

Den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson er blandt de over 100 kunstnere der støtter de udviste irakiske gennem Aktion Auktion.

Den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson er blandt de over 100 kunstnere der støtter de udviste irakiske gennem Aktion Auktion.

Jens Nørgaard Larsen

Kultur
10. september 2009

Over 130 danske samtidskunstnere er gået sammen i projektet Aktion Auktion, der i eftermiddag fra klokken 16 afholder fernisering i Kødbyen. Formålet med arrangementet er at skaffe penge og opmærksomhed til de afviste irakiske flygtninge.

Fra klokken 22 skifter ferniseringen til fest, og en lang række danske musikere tager over. Navne som Trentemøller, Djuna Barnes, When Saints Go Machine og The Good The Bad viser deres solidaritet ved at deltage i arrangementet og sætte gang i festen. På auktionen kan man blandt andet byde på et værk af kunstneren John Kørner, som har lavet et særligt maleri, der forestiller irakerne i Brorsons Kirke. Dette bort-auktioneres igennem auktionshuset Bruun Rasmussen sammen med værker af blandt andet Olafur Eliasson, Bjørn Nørgaard og Martin Erik Andersen. Alle indtjeninger fra de donerede værker går ubeskåret til irakerne gennem initiativet Kirkeasyl. Auktionen finder sted fra den 10. til og med den 21. september i Den Hvide Kødby, Høkerboderne 8 på Vesterbro. IMM

Serie

De afviste irakere

Seneste artikler

 • Enl. og R: Et umenneskeligt system

  10. april 2010
  Myndighedernes behandling af 72-årige Hassan Gardi viser, at loven bliver brugt til at forhindre asylansøgere i at få hjælp, mener Enhedslisten og De Radikale
 • Så fik dement iraker lov at blive

  10. april 2010
  Integrationsministeriet afviste at få foretaget en hjernescanning af den svært demente 72-årige irakiske asylansøger Hassan Gardi, og Rigspolitiet fængslede ham. Efter læger udenom ministeriet foretog scanningen, har han nu - efter års ventetid - fået humanitær opholdstilladelse
 • De er flygtninge i deres eget land

  25. januar 2010
  Vinterkulden har lagt sig over Qalawa-flygtningelejren i Kurdistan. Her lever en lille del af de mange internt fordrevne irakere fra Kirkuk
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her