Læsetid: 5 min.

'Jazzhouse har brug for en leder som mig'

Der skal være plads til at være krukket og højrøvet på Copenhagen Jazzhouse. 'Jazz skal ikke være et taberord længere,' lyder det fra klubbens nye musikchef, Lennart Ginman, der vil lede på musikkens præmisser
'Efter jeg fik jobbet, opdagede jeg, at jeg havde været på vej mod det i mange år. Jeg har altid haft en ide om, at koncertoplevelsen kunne være noget mere end bare at spille,' fortæller Lennart Ginman, der i januar blev ny musikchef for Copenhagen Jazzhouse.

'Efter jeg fik jobbet, opdagede jeg, at jeg havde været på vej mod det i mange år. Jeg har altid haft en ide om, at koncertoplevelsen kunne være noget mere end bare at spille,' fortæller Lennart Ginman, der i januar blev ny musikchef for Copenhagen Jazzhouse.

Sigrid Nygaard

2. september 2009

Der dufter af den. Den springer dig i øjnene. Du kan nærmest mærke den krible på din hud.

Jazzen.

Væggene er tapetserede med blomster, læderbænken er dækket af slangeskindsbetrukne puder, og midt på gulvet står en bænk i rødt tigerstof. Døren ud til verden er skjult bag tunge velourgardiner, der holder grammofonpladens toner fanget i det knap otte kvadratmeter store rum.

Det er Lennart Ginmans kontor. Og der er ikke sparet på noget.

»Her skal man have tid til at sidde og være krukket. Jeg gider ikke have et billigt skrivebord og hvide vægge, fordi der skal spares i musikverdenen. Det er jazz, og den skal vi være stolte over. Jeg vil have højrøvetheden tilbage til jazzen,« siger Lennart Ginman, der blev musikchef på Copenhagen Jazzhouse i januar.

Det første han gjorde, var at dekorere hele chefkontoret om. Det var for sterilt. Lignede alle andre steder. Her skulle emme af John Coltrane, Miles Davis, Duke Ellington og alle de andre store jazzere. Og ikke mindst af Lennart Ginman.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Spændende" med høj cigarføring, og frisk kaffe ved hånden.

Når, men eder skal ud og tørre bræk op efter fulde nordmænd på skibet i havnen.