Læsetid: 7 min.

At tænke som Emma

Forfatter Adda Djørup er aktuel med en ny roman, som handler om nydelsen ved at tænke. Hovedpersonen Emma får rigtig meget at tænke på, da hun pludselig bliver gravid. Og den lille klump grundstof, der er i gang med at forvandle sig til et menneske, bliver genstand for en eksistentiel undersøgelse
Tænkning. Det er interessant at spørge sig selv, hvornår man tænker med et formål, og hvornår man tænker for sin egen underholdnings skyld, siger Adda Djørup.

Tænkning. Det er interessant at spørge sig selv, hvornår man tænker med et formål, og hvornår man tænker for sin egen underholdnings skyld, siger Adda Djørup.

Kristine Kiilerich

24. september 2009

I den ene ende af stranden i Tisvilde ligger de magelige, velbjærgede og veluddannede og stirrer ud i horisonten - helt fordrukne af sol, hav og velfærd. I den anden ende ligger den mere farverige folkemængde med transistorradioer, badedyr og små bikinier. Og midt på stranden sidder Emma. Hun er hovedpersonen i Adda Djørups nye roman Den mindste modstand, som udkommer i morgen, og hun har en helt særlig passion: at tænke. Hun har endda et ord for det, og det er 'tænkningens minimalhedonisme'.

Hedonisme bliver normalt kædet sammen med en livsførelse, som er præget af sanselig nydelse af 'livets goder'. Men for Emma er nydelsen ved at tænke et alternativ til det mere sanselige, fortæller Adda Djørup med et stort smil og skodder sin cigaret i en urtepotte med hul i bunden. Efterårssolen skinner på hende og på terrassen i et stille villakvarter på Amager.

»Spørgsmålet er så, om den ene form for hedonisme principielt set adskiller sig fra den anden, hvis formålet stadig er hedonisme,« fortsætter hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu