Læsetid: 2 min.

Vil De venligst fjerne Deres pik?

Det kan koste dyrt at slå en streg på gaden i New York: Efter at have tisset på et plankeværk på Manhattan er der nu udstedt en arrestordre på den danske filminstruktør Kasper Torsting
Filminstruktøren Kasper Torsting risikerer ikke at kunne besøge USA og New York igen, fordi han formastede sig til at tisse op af et plankeværk.

Filminstruktøren Kasper Torsting risikerer ikke at kunne besøge USA og New York igen, fordi han formastede sig til at tisse op af et plankeværk.

Thomas Vilhelm

Kultur
26. september 2009

Efter et bryllup i New York endte den danske filminstruktør Kasper Torsting på en bar sammen med resten af selskabet. Der var fyldt med mennesker, toiletkøen var lang.

»Jeg sad ude på en bænk og fik øje på en fyr, som tissede op af et plankeværk på den anden side af gaden. Og så tænkte jeg: Det gør jeg da også lige ...«

Mens Torsting stod og vandede plankerne, blev han pludselig ramt af et spotlys fra en civil politibil og passet op af en NYPD-betjent med ordene: »Sir? Will you please remove your dick? (Vil De venligst fjerne Deres pik, hr.?, red.

»Jeg kunne kun svare tilbage: 'Sir, I'll be happy to remove my dick' (Jeg vil med glæde fjerne min pik, hr.?, red.), så jeg dryppede af, 'removede my dick' og gik hen til ham og hans makker,« fortæller Kasper Torsting. Betjentene var utrolig venlige og imødekommende. Men trods en lang hyggesnak udstedte de en pink summon, en slags bøde, hvor forbrydelsens art noteres sammen med en dato, hvor man skal møde op i retten. Derefter vinkede betjentene farvel fra den klassiske Lincoln Town Car og råbte: »Have a good one, Kasper! (Ha' en go' aften, Kasper!, red.)« Men helt så good blev den ikke.

Som at tisse i en violin

Torsting havde nemlig ikke mulighed for at blive i fem uger og vente på, at sagen kom for retten. Derfor ville han betale sin bøde hjemme fra Danmark. Han talte med lufthavnspolitiet i Kastrup, den amerikanske ambassade i København, det danske generalkonsulat i New York og medarbejdere ved retten samme sted. På deres opfordring faxede Kasper Torsting en forklaring om situationen til dommeren, som ifølge myndighederne ville se mildt på hans fravær. Dagen efter domsafsigelsen ringede han så til retten for at høre, hvad status var:

»Arrestordre! Jeg har nu siden den 12. august været officielt efterlyst i New York. Meget filmisk egentlig,« siger den danske filminstruktør og indrømmer, at han på det tidspunkt begyndte at få klamme hænder.

»Jeg elsker USA, og jeg elsker New York. Jeg har tænkt mig at tage derover mange gange i mit liv, men hvis man har fået en arrestordre, kan det være svært at komme ind i USA igen.«

Løsningen er enkel, men temmelig umulig for en, der er blevet landsforvist: For at betale bøden, skal Kasper Torsting blot tage over Atlanten, møde op på Broadway, tage plads i venterummet og få udmålt sin bødestraf.

At tale sig fra det er, som amerikanerne siger: Ligesom at prøve at tisse i en violin. Og gad vide hvad straffen for det ville være?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

"At tale sig fra det er, som amerikanerne siger: Ligesom at prøve at tisse i en violin. Og gad vide hvad straffen for det ville være?"

"Skulle der tale om en Stradivarius, ville dødsstraf - ifølge amerikask sindelag - nok komme på tale"

*Amerikansk

Det er noget svineri at lade vandet, hvor som helst man føler trang. Er man på et værtshus eller restaurant, så behøver man ikke være så skide fuld, at man ikke kan huske at urinere inden man går ud på gaden.

Sådant et møgsvin. På niveau med hundene eller rettere under hundene.

Hans Jørgen Lassen

Jeg undrer mig en smule over ordlyden: remove?

Det var vel næppe sådan, ordene faldt.

Inger Sundsvald

Kan man forudse endnu en udlevering til retsforfølgelse?

FYI:

det største problem med sjatpisseri på offentlige steder, er naturligvis lugten.

Men her kan vi heldigvis tage ved lære af dyrene (nok især hundene), og lære hvordan vi begrænser detteproblem, ved netop ikke at opføre os som dyr:

skal man forrette sin nødtørft, og der ikke er et egnet urinal i nærheden, så bør man - i modsætning til hundene - lade sin urin falde på et vandret og uoverdækket sted, - på denne måde vil det kunne bortvaskes naturligt ved regnfald.

(et simpelt princip, som jeg retter mig efter når jeg pisser i haven)

;-)

En god kraftig, stor plastpose - evt monteret på indersiden af låret (ved ikke hvorfor en sådan ikke er indsyet i buksen. Klip den ene lomme op så 'man kan komme til'. Lidt behændighed og diskretion. Reslutatet listes ned i en skraldespand på vejen - alt sammen uden at støde de sarte....selv om offentlig hundelorte indsamling er et must og åbenbart ikke støder samme sarte? :-)

Alt sammen en nødvendighed når man er borger i København, hvor der er (uvenligt) megalangt mellem de offentlige toiletter.

Lennart Kampmann

Skoene strammer. Skal vi også til at give bøder til de der brækker sig i nattelivet?

New York er naturligvis New York og hvad der gælder der gælder ikke her.

Men hvor puritanske skal vi være? Som det er nu kan man få en bøde for at pisse på offentlige steder. Måske er det hele bare et udtryk for at de har for mange betjente i New York, med for få opgaver?

Med venlig hilsen
Lennart

jeg har oss fået en bøde for at tisse på gaden i Kbh Vesterbro.
Var endda med på stationen da jeg var så frisk at opgive falsk navn.......

PS. bøden lød på "gadeuorden" mener jeg det var.

800 kr i 1990 - Rent stratenrøveri...

Mikkel Sørensen

Agurketid i oktober?!

Mand - aah undskyld, DANSKER... - faar boede for offentlig uorden. Siden hvornaar er det nyhedsstof, isaer i en intellektuel avis?

Den mere og mere ringe lefler for det mentale provinshul.