Satire
Læsetid: 2 min.

Hold fingrene fra Olsen

Systemkritikeren Zlatan Ibrahimovic gik lige ind i løvens hule og kritiserede vore koryfæer for at spille 4-3-3. Det har en svensker slet ikke licens til
Zlatan Ibrahimovic mener ikke, at det danske fodboldlandshold har formatet til at spille 4-3-3.

Zlatan Ibrahimovic mener ikke, at det danske fodboldlandshold har formatet til at spille 4-3-3.

Jonas Ekströmer

Kultur
9. oktober 2009

Da vi fornyligt spillede landskamp i fodbold mod Portugal, var det den unge forsvarsspiller Simon Kjær, der kom galt af sted med denne udtalelse om Portugals angrebs-messias, Ronaldo: »Vi skal lave nogle små frispark, og så skal han lige klaskes ned en enkelt gang«. Den måtte han æde i sig igen. Denne gang er det så Sveriges Zlatan Ibrahimovic' tur til at dumme sig. På et pressemøde forud for returkampen i Parken i morgen kritiserede han landstræner Morten Olsen.

»Danskerne spiller 4-3-3,« sagde han.

Umiddelbart lyder det ikke som en voldsom og slem kritik, men det er det. Bag tallene gemmer sig en verden af fodboldtaktik. For os, der ikke er fodboldtaktikere, er det fuldstændig uigennemskueligt, hvad der gemmer sig bag tallene. Det kan være tre angrebsspillere, tre midtbanespillere og fire målmænd, men det kan også være noget helt andet. Vi kan kun gætte, der følger aldrig en forklaring med.

Det er ikke det, der er pointen. Pointen er, at Zlatan som svensker overhovedet tillader sig at kritisere Morten Olsens dispositioner. Det har han ikke licens til. Hold fingrene fra ham! Hvis vores landstræner skal kritiseres, skal vore egne overkloge sportsjournalister nok gøre det selv, hvilket de har gjort i rigeligt mål gennem årene. Svenskerne skal i hvert fald ikke komme her ...

Teknikere

I selve løvens hule, altså hos os, tillader denne svensker sig ydermere at kritisere de danske spillere og fremhæve sit eget hold, skønt det ligger hele tre points efter os i puljen. Han siger:

»Jeg synes, vi har et mere komplet hold. De (danskerne, red.) spiller 4-3-3, har en anden filosofi. Morten Olsen har trænet Ajax og forsøger at få Danmark til at spille på samme måde. Men de har ikke spillerne til det system. Det kræver 11 tekniske spillere.«

Zlatan Ibrahimovic anerkender kun Christian Poulsen som teknisk spiller og nævner, at vi også tidligere havde Ebbe Sand og Jon Dahl Tomasson som tekniske spillere, idet det åbenbart er forbigået hans opmærksomhed, at vi stadig har Jon.

Må vi lige være her! Alle vore spillere er tekniske spillere, der både kan ramme bolden og alt muligt. I den grad kan vi kombinere os gennem fremmede landes forsvar. Ud over svenskerne og portugiserne har vi slået både Malta og Albanien. Vi har også spillet et par uafgjorte kampe, men dem nøjes vi med at hviske om.

Hovskisnovski-svenskeren nævner Barcelonas hold, hans eget, som eksempel på et, der har tekniske spillere, der alle kan spille 4-3-3.

Men Morten Olsen er ligeglad med, hvad Zlatan siger. Han er træt af al den snak om talkombinationer. Det samme er Martin Jørgensen, og unge Nicklas Bendtner mener, at man bare skal lade Zlatan snakke. Den tidligere storspiller Flemming Povlsen mener ikke, at Zlatan overhovedet har så meget styr på systemerne, at han kan se, hvem der spiller hvor.

Under alle omstændigheder er der lagt i kakkelovnen, når de to hold tørner sammen i morgen. Holger Danske er tirret. Morten Olsen siger tørt: »Jeg tror, svenskerne vil spille efter et eller andet system!«

Kun én ting kan punktere denne uges bommert: Hvis det viser sig, at Zlatan rent faktisk har ret.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her