Baggrund
Læsetid: 2 min.

Jordens undergang er nær

I 2012 kolliderer vor klode med Planet X, advarer en tilsyneladende videnskabeligt velunderbygget hjemmeside ...
I 2012 kolliderer vor klode med Planet X, advarer en tilsyneladende videnskabeligt velunderbygget hjemmeside ...
Kultur
21. oktober 2009

Igennem de seneste 30 år har erhvervsledere, tidligere ministre og forskere i allerstørste diskretion arbejdet på en plan, der skal redde menneskeheden fra udslettelse, når Jorden kolliderer med en anden planet den 21. december 2012.

Til det formål har de oprettet det hemmelige Institut for Human Continuity, som nu for første gang står frem i offentligheden med en gruopvækkende advarsel: Der er 94 procents sandsynlighed for at »kataklystiske kræfter« vil smadre vores planet inden for de næste tre år.

Instituttets hjemmeside tilbyder overlevelsespakker og opfordrer folk til at melde sig til et lotteri, der skal afgøre, hvem som kommer med blandt de lykkelige få, som bliver udvalgt til frelse.

Nu tænker De måske, at den historie lyder som et udspekuleret fupnummer, og det er præcis, hvad det er. Ikke desto mindre er hundredvis af mennesker hoppet på reklamegimmicken for Sony Pictures nyeste blockbustersatsning, 2012, som får premiere i amerikanske biografer i næste måned.

Fordømmelse

Og NASA tager hele postyret så alvorligt, at David Morrison, en astronom fra rumfartsorganisationen, har fundet det nødvendigt at formulere en offentlig fordømmelse af fupinstituttets hjemmeside.

Morrison siger, at han har modtaget over 1.000 forespørgsler fra bekymrede borgere, om hvorvidt det kunne have sin rigtighed, at NASA's forskere er involveret i et komplot om at mørkelægge og benægte, at de nøje følger Planet X' tilsyneladende kollisionskurs mod Jorden.

»Filmselskabet har kreeret en totalt opdigtet hjemmeside, men den ser professionel og videnskabeligt solid ud. Den omtaler den her organisation, som skal have konkluderet, at der er 94 procents chance for, at Jorden bliver ødelagt i 2012. Men det er alt sammen pure opspind,« >siger han.

»Problemet er bare, at nogen tager det dybt alvorligt. Jeg har fået mails fra teenagere, der skriver, at de overvejer at begå selvmord, fordi de ikke ønsker at opleve verdens undergang. At lyve på internettet og skræmme børn for at tjene penge, er efter min mening moralsk forkasteligt,« siger han.

Det fremgår da heller ikke umiddelbart af www.instituteforhumancontinuity.org, at hjemmesiden er fup. Dog burde hjemmesidens opfordring til folk om at skrive sig op til et lotteri, der giver alle deltagende jordboere en ligelig chance for at overleve i 2012 i en af instituttets 'sikre zoner', måske få nogen til ane uråd.

Dr. Morrison fortæller, at forestillingen om en mystisk planet ved navn Niribu stammer fra 30 år gamle spekulative bøger om sumeriske astrologers påståede forudsigelser. Andre har knyttet planetkollisionen i 2012 sammen med udløbet af mayaindianernes kalender. Alt sammen fascinerende nok, men ren fantasi.

© The Independent og Information Oversat af Niels Ivar Larsen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her