Læsetid: 2 min.

Kvadratisk, praktisk, klam

Bagsiden har prøvesmagt de nyeste Ritter Sport. Særligt til det tyske marked.
En smagssag: Vinterens sortiment fra en tysk chokoladefabrikant er klar: Æggelikør og kakaopalmin.

En smagssag: Vinterens sortiment fra en tysk chokoladefabrikant er klar: Æggelikør og kakaopalmin.

Henriette Harris

14. oktober 2009

BERLIN - Egentlig begyndte det for år tilbage. Min mand og jeg var på vej til Italien. Undervejs gjorde vi holdt på en rasteplads højt oppe i de østrigske alper. Den var en naturtro kopi af den tankstation, Jack Nicholson køber sig i filmen The Pledge for bedre at kunne holde øje med en barnemorder. Tankpasseren selv lignede morderen. Min mand bestilte røræg og pølser og kom glædestrålende tilbage til bordet med en gave, han havde købt oppe i baren. Det var en flaske æggelikør, men det var ikke dét. Flasken havde et kæmpe glasspejlæg som dekoration på forsiden. Og låget var en halv æggeskal. Det var stort, og her anede jeg mulighederne ved at bosætte mig varigt i den tysksprogede del af verden.

Duften af æggelikør blev vakt til live, da en bekendt forleden fortalte mig, at han i en periode af sit liv hver anden uge tog bussen fra København til Berlin (og retur). Det var så skønt, for man kunne få Ritter Sport til fire kroner på færgen. Så dæmrede det for mig, at jeg for få uger siden så en ny slags Ritter Sport i vores supermarked. Smag: Æggelikør Trøffel. Den måtte jeg prøve.

'Vinterspecialitet 2009' står der på den. Lige ved siden af ser jeg endnu en nyhed også i gruppen vinterspecialiteter: Navnet er 'Spekulatius'. Den uvidende læser tror måske, at det drejer sig om en Ritter Sport, der har fået en tanke, men nej. Spekulatius er det tyske navn for sprøde, let krydrede småkagemænd af hollandsk oprindelse.

Hvordan smager de så, vil den utålmodige læser naturligvis vide? Forskellige kvalificerede chokoladeeksperter i skribentens nærmeste omgangskreds mener, at det står 50-50. Den erfarne Ritter Sport-spiser kunne bedst lide æggelikøren, der smagte ham som Toms chokoladeskildpadder med et ekstra skud kakao. Den noget yngre foretrak uden tøven spekulatius, der umiskendeligt smager af den jul, der for en fire-årig ligger uendelig langt ude i fremtiden. Nærmere bestemt: Hvis læseren forestiller sig en god gammel Karen Wolf-brunkage omgivet af et tykt lag kakao-palmin-masse, er vi tæt på målet.

Ritter Sport må siges at være et godt indarbejdet brand. Det har en del cash cows i sit sortiment. F.eks. klassikere som fløde med hasselnødder, halvbitter eller den mørke med marcipan. Men enhver moderne virksomhed skal jo udvikle sine produkter, og her forsøger Ritter Sport sig med forskellige kvadrater, der kan ende som stjerner, hvis de rammer et udækket hul i markedet. Om det snart 100-årige chokoladefirma med de to nye smagsvarianter er kommet i overhalingsbanen, afgøres på de tyske motorveje, hvor størstedelen af produktionen sættes til livs. Varen hedder ikke for ingenting Ritter Sport.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu