Læsetid: 7 min.

Det er møj pænere, og så det større

Hvis biblioteker skal overleve som fysisk sted i fremtiden, skal der tænkes kreativt. Det skal være en oplevelse at gå på biblioteket. I Hjørring er der åbnet et nyt, banebrydende bibliotek til inspiration for ind- og udland. Politikere, arkitekter og dekoratører valfarter dertil
Hvis biblioteker skal overleve som fysisk sted i fremtiden, skal der tænkes kreativt. Det skal være en oplevelse at gå på biblioteket. I Hjørring er der åbnet et nyt, banebrydende bibliotek til inspiration for ind- og udland. Politikere, arkitekter og dekoratører valfarter dertil
22. oktober 2009

»Vi er da skide stolte af det!«

»Gu' vi så.«

Der er ingen tvivl. Bibliotekarerne Tone Lunden og Martin Jørgensen er mere end glade for deres nye arbejdsplads. De er stolte. Med whiteboard-præsentation, rundvisning, armbevægelser og afbrydelser fortæller, fortæller og fortæller de Informations udsendte om Hjørrings nye, banebrydende bibliotek. Om temanichen, loungen og herreværelset. Om læserøret, digtertrappen og studierummene. Om rutsjereolen, ordkløveren og anmelderrummet. Alt sammen i ét stort rum, der giver plads til alle i fremtidens bibliotek.

»Vi har gjort det godt,« siger børnebibliotekar og børnekulturkonsulent Tone Lunden, som har været med i styregruppen for projektet.

»Vi gør det godt,« tilføjer Martin Jørgensen, der er voksenbibliotekar på det nye bibliotek, som formidler anderledes end de fleste andre biblioteker: gennem oplevelse.

Det er af allerstørste nødvendighed, hvis der også skal eksistere biblioteker i fremtiden, forklarer Tone Lunden:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det undrer mig at man holder fast i betegnelsen "bibliotek". Ordet "bibliotek" betyder privat eller offentlig tilgængelig samling af bøger.
Men enhver der følger lidt med i udviklingen ved at det bogløse "bibliotek" bliver en realitet. Det er kun et spørgsmål om tid. Bogen som materiale bliver heller ikke nævnt med mange ord af de to glade bibliotekarer i artiklen. Andet end som noget man er nødt til at pakke ind i rødt gavebånd for at få brugerne til at interessere sig for.