Læsetid: 3 min.

Når tv-værter er ligeglade med gæsterne

’Live fra Bremen’ klarede lige skærene fredag aften. ’Aloha!’ var nærmest fuldstændig forfejlet
’Live fra Bremen’ klarede lige skærene fredag aften. ’Aloha!’ var nærmest fuldstændig forfejlet
27. oktober 2009

Det er al ære værd, at Casper Christensen forsøger at overføre aktuel-satire-live-sketchshow-med-levende-studiepublikum-formatet til danskernes tv-skærme.
Saturday Night Live, som Live fra Bremen er kalkeret efter, har i sine 34 års sendetid været affyringsrampe for flere generationer af USA’s allerstørste komikere. Selv om man måske ikke nødvendigvis er pjattet med sketch-genren, så må man lade live-elementet, at det tilfører et hvilket som helst latter-tv-show nogen råhed.
Ulempen kan være, at fordi det hele er så direkte og vibrerende og usikkert, så behøver indholdet ikke være så morsomt, at man falder ned af stolen af grin.
Fredag aften havde Live fra Bremens sikkert castede faste stab af komikere skue­spilleren Iben Hjejle med som gæstevært. Hjejle åbnede showet med at sige, at hun jo som bekendt ikke var særlig meget for opmærksomhed, hvorefter hun flåede skørtet af, åbenbarede et par stramtsiddende pailletbesatte hotpants og meget overbevisende brød ud i åbningssangen »Willkommen« fra musicalen Cabaret. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Skaarup

Nå jeg læser denne anmeldelse, så er jeg glad for at jeg ikke ser fjernsyn og ejg er ked af jeg skal ufrivillig betale for andre skal belemres.

personlig mener jeg Casper C. som komiker har været udbrændt siden han forlod radioæteren, da alle de produktion han har været med i, er lykkedes på trods hans bidrag.

Et andet sted, så mener jeg at de latterlig, fantasiløse copy-paste programmer som ovenstående beskrevne show, samt talentløs 09, vild med dansk, osv. på ingen måde bidrager med noget postiiv ift.- vors kultur.

Michael Skaarup: "personlig mener jeg Casper C. som komiker har været udbrændt siden han forlod radioæteren, da alle de produktion han har været med i, er lykkedes på trods hans bidrag."

Helt uenig. Mandrilaftalen, Langt fra Las Vegas og Klovn uden Casper Christensen er utænkeligt og en skammelig (jantelovsagtig?) nedvurdering af hans betydning for de tre produktioner.

Live fra Bremen ville vinde lidt, hvis sketchene gik mere i Rimmers retning og turde tage udgangspunkt i, hvad landets politikere siger og gør i løbet af ugen.

Så skulle de jo selv finde på deres sketches i stedet for bare at negle fra amerikanske komikere.

Michael Skaarup

Danni Madsen : Dejligt med lidt uenighed omkring et så blødt emne.
Hverken mandril, eller las vegas tingen, er noget særligt. Klovn, havde ingenting været uden frank. Capsers rolle er kun den opblæste nulleret.

Michael Skaarup: "Klovn, havde ingenting været uden frank."

og Casper, Pivert, Jarlen, Iben, Mia, Carøe osv. Det svarer lidt til at sige, at Gøg ingenting havde været uden Gokke. Det er meningsløst at tænke på den måde. Måske kan du bedst li' Gokke, men du har brug for Gøg.

"Capsers rolle er kun den opblæste nulleret."

En vigtig rolle. For ikke at tale om mandens, vil jeg tro, bærende rolle som idémand til selve serien.

"Hverken mandril, eller las vegas tingen, er noget særligt."

Kan du nævne noget tv-underholdning i komediegenren, der ER noget særligt, eller er verden gået af lave efter "Tæskeholdet"?

man skulle tro at regeringen havde indført spærretid for politisk satire,

Det har den som bekendt ikke, så hvad er forklaringf å, på at det er absolut umuligt at å sig et godt grin over politikernes gøren og laden.

Man skulle ellers mene, at de levere rigeligt med stof, og det hver eneste dag og i hver eneste sætning.

Kan du huske nogle gode politiske sketche, uden du skal langt tilbage i fortiden?

Glistrup, Schluter, Ellemann er det eneste som dukker op og tiden derefter er renset for parodi og satire.

Søren Kristensen

Hvis der alligevel ikke er noget at komme efter er der jo sådan set heller ingen grund til at lave satire over det (synes logikken at være). I øvrigt er det ikke kun Casper Christensen der oversnakker sine gæster, det gør ham på den konkurrerende kanal også, Anders Lund Madsen. Fx var hende kriminalinspektøren fra Forbrydelsen med i Det NyeTalkshow for nogen tid siden og hun fik stort set ikke indført et eneste ord (måske var hun glad for det, man ved det ikke, vel?) Senest fik Johannes Møllehave i samme show, heller ikke mange breaks, til gengæld udnyttede han dem effektivt ved at svare på vers. Noget tyder på det kan betale sig at være forberedt, hvis man vælger at stille op - hvis man ellers har noget på hjerte - og bliver inviteret.

Martin Pedersen

"Klovn" var en direkte efterligning af "Curb Your Enthusiasm". Det er okay, da klovn er ret sjovt.

"Live fra Bremen"... måske en smule over sidste salgsdato at plagiere et over 30 år gammelt amerikansk sketch-show.

Tror det går med "Aloha", som det gjorde med "Darios Joint". CK er ikke meget bevendt som talkshow-vært.

"Mandrilen" var råsjovt, men undre mig lidt over den rant som kom sidst i programmet. Den handlede om at der var for meget lort i TV. Meget mærkeligt at man så lige efter går i gang med noget så humorforladt som "Langt fra Las Vegas". Kan selvfølgelig også have været en advarsel til os der fandt "Mandrilen" sjov, at "Langt fra Las Vegas" ville blive i en anden stil.

Man skal ikke efterspørge politisk humor når det drejer sig om Casper Christensen. Hans univers har altid fokuseret på underholdningsbranchen, og i de sidste år lige lovlig meget, således at jeg synes det er blevet noget ret indspist kulørt-ugeblad agtig noget på især Aloha, men også de sidste sæsoner af Klovn.

Og ja, alle hans tv-programmer (og radio programmer såmænd også) er tyvstjålet fra udenlandske forlæg. Caspers genialitet (for det vil jeg ikke tøve med at kalde det, på trods af nedturen de sidste par år), er at han har formået at overføre de udenlandske koncepter (for det meste) succesfuldt til dansk. F.eks. er det ikke tidligere lykkedes nogen (udover måske Huset på Christianshavn, som jo blev en enorm seer succes) at overføre sitcom konceptet til dansk tv, og Langt fra Las Vegas blev faktisk ret vellykket hvis man spørger mig.

Det er dog over et årti siden at han har formået at lave noget virkelig nyskabende, og det sidste skud på stammen er ligefrem tåkrummende flovt og kedeligt, men man må lade ham at han på sit specielle felt besidder en kompetence der ikke har sin lige i Danmark, man må bare ærgre sig over at han ofte spilder sit talent på åbenlyse cash-ins.

Stanley Opmann

Alle fjernsyn skulle smadres. Kan godt være at vi måtte indlægge halvdelen af den danske befolkning på Skt. Hans, men det måtte vi så tage med...