Læsetid: 6 min.

Søskendeparret, der blev Danmarks nye krimiduo

Debutromanen 'Svinehunde' udkommer først om et halvt år, men søskendeparret Hammer har allerede slået deres navn fast i forlagsbranchen. I sidste uge blev deres endnu uudgivne manuskript solgt til udlandet for skyhøje beløb på bogmessen i Frankfurt. Gyldendal har aldrig oplevet noget lignende. Og det har de heller ikke i Frederiksværk
Debutromanen 'Svinehunde' udkommer først om et halvt år, men søskendeparret Hammer har  allerede slået deres navn fast i forlagsbranchen. I sidste uge blev deres endnu uudgivne manuskript solgt til udlandet for skyhøje beløb på bogmessen i Frankfurt. Gyldendal har aldrig oplevet noget lignende. Og det har de heller ikke i Frederiksværk
22. oktober 2009

»Vi går stadig og kniber os selv i armen. Det er fuldstændig surrealistisk alt sammen.«

Budskabet fra Frankfurt er endnu ikke rigtig sunket ind hos beboerne i det gulkalkede hus på Bakkegade i Frederiksværk. Men den er god nok. I den forgangne uge blev det endnu uudgivne manuskript til Lotte og Søren Hammers debutroman, Svinehunde, solgt til flere europæiske lande for skyhøje beløb på bogmessen i Frankfurt. Dermed har det i litterære sammenhænge ukendte søskendepar taget et syvmileskridt ud af anonymiteten.

Det hele begyndte for seks år siden, da Søren Hammer flyttede ind på førsteetagen i sin søsters hus og foreslog hende et halsbrækkende projekt.

»Jeg spurgte, om hun ville være med til at skrive en krimi. Vi havde begge tidligere skrevet noveller og halve romaner til skuffen, men det var aldrig rigtig blevet til noget,« forklarer Søren Hammer.

I begyndelsen var det heller ikke meningen, at krimien skulle sendes ind til noget forlag. Det var et hyggeprojekt. Kun for sjov. Men da romanen endelig lå færdig, var fristelsen alligevel for stor.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Efter alle de elendige svenske krimier, som har oversvømmet markedet gennem mange år, hvor især Stig Larsen skiller sig ud som den mest ekstremt voldelige og selvtægtspromoverende, kan det da blive spændende at læse Hammers bøger, hvis de formår at sætte spørgsmål om vold og selvtægt til debat og udfordre læseren. Hvis de så ovenikøbet kan skrive sætninger, vil det være fint. Jeg tænker her på alle de bøger, der kommer idag, hvor bisætninger ikke findes. I stedet er der otte ord og et punktum, eller tretten ord og et punktum o.s.v.