Note
Læsetid: 1 min.

Vaclav Klaus som 18 m høj penis

Kultur
27. oktober 2009

Skulptur

Den tjekkiske provo-kunstner David Cerny vækker på ny opsigt. Denne gang med en penisfontæne bestående af 30 bronzepeniser i forskellige størrelser, der symboliserer tjekkiske politikere. Kunstneren har flere gange angrebet den tjekkiske præsident, Vaclav Klaus, og præsidenten får da også en særlig plads i værket med den højeste penis på hele 18 meter.

»Vaclav Klaus-penissen skal være størst, fordi han er den værste. Men den skal samtidig være lidt vakkelvorn, fordi den også skal udtrykke, at Klaus er en svækling«, siger David Cerny til Politiken. Kunstneren planlægger at opføre værket over de næste 20 måneder, og placeringen bliver på en af Prags mest trafikerede gader. Det er ikke første gang, at David Cerny vækker politisk opsigt. Han har tidligere stået bag mosaik-værket Entropa, der fremstillede de forskellige europæiske lande ud fra klicheer og fordomme. Danmark blev i den forbindelse fremstillet som bygget i Lego klodser. SG

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her