Læsetid: 5 min.

Danmarks frække dreng

Jesper Jensen var venstrefløjens helt i 1960'erne og 70'erne. Gris på gaflen, Weekend, Øjet, Den lille røde for skoleelever, 1. maj-møderne i Fælledparken - Jesper Jensen var med i det hele. Han oversatte også Heine og Goethe
Jesper Jensen var klassens frække dreng i Danmark, og fik en retssag på nakken anlagt af justitsministeren, da han skrev sangen 'Øjet', som Trille sang i fjernsynet. »Ham Gud, han er eddermame svær at få smidt ud.« Guds øje hvilede misbilligende på seksuelle aktiviteter, men han havde jo heller aldrig selv »haft ild på sin cigar«, da han jo »ordnede Maria pr. vikar«.

Jesper Jensen var klassens frække dreng i Danmark, og fik en retssag på nakken anlagt af justitsministeren, da han skrev sangen 'Øjet', som Trille sang i fjernsynet. »Ham Gud, han er eddermame svær at få smidt ud.« Guds øje hvilede misbilligende på seksuelle aktiviteter, men han havde jo heller aldrig selv »haft ild på sin cigar«, da han jo »ordnede Maria pr. vikar«.

Jørgen Angel

17. november 2009

Engang var det Jesper Jensen her, der og alle vegne.

Men hvis man spørger de helt unge i dag, hvem Jesper Jensen er, vil mange af dem svare: En af dem, der spiller på håndboldlandsholdet. Det er så ikke lige den Jesper Jensen.

Forfatteren Jesper Jensen havde sin storhedstid i 1960'erne og 70'erne, og dengang vidste enhver, hvem han var. Tusinder af mennesker sang med på hans sange, når de blev fremført ved 1. maj-møderne i Fælledparken i de hede år, hvor der var adskillige strejker på arbejdsmarkedet. I Anker Jørgensens tid.

Første gang den danske offentlighed hørte om ham, var da han sammen med vennen Klaus Rifbjerg og Leif Panduro i 1962 skrev studenterrevyen Gris på gaflen i PH's ånd. De gjorde blandt meget andet grin med en pjece, Statsministeriet lige havde udsendt til alle husstande med anvisninger om, hvordan man skulle forholde sig under en atomkrig. Man skulle holde sig fra vinduerne, kravle ind under et bord og sørge for at have godt med det minutkød, som Irma forhandlede.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu