Læsetid: 4 min.

Kamp om litteraturens plads i toget

Samarbejde mellem kunstnere og virksomheder betyder flere midler til kunstneren, men hvad betyder det for kunstens selvstændighed? Forfatter Christian Yde Frostholm gik i mandags i aktion for litteraturens råderum, efter hans novelle ikke kunne bringes af sikkerhedshensyn i DSB's magasin Ud & Se
Rejsende. Forfatter Christian Yde Frostholm deler sin novelle ud til togpassagerer, fordi DSB ikke ville trykke den.

Rejsende. Forfatter Christian Yde Frostholm deler sin novelle ud til togpassagerer, fordi DSB ikke ville trykke den.

Sigrid Nygaard

5. november 2009

»Gå rundt to og to. Stil det i bladholderne. Læg det ind i bladene, hvor det skulle have været. Giv det til folk. Snak med dem om det, hvis de har spørgsmål.«

Forfatter Christian Yde Frostholm instruerer en lille gruppe, der er forsamlet under uret på Købehavns Hovedbanegård. På jorden ligger en bunke flyveblade med nogle tre-zoners klippekort ovenpå. Flokken er mødt op for at deltage i 'Operation virkelighed, hverdag og alvor'. Missionen er at bringe en novelle ud i dens rette omgivelser; togrejsen.

Novellen Followers af Christian Yde Frostholm skulle have været trykt i DSB's magasin Ud & Se. Novellen, som netop tager udgangspunkt i en togrejse, blev imidlertid afvist. Problemet med novellen var en bestemt sætning, som i historien udfolder sig som en besked, hovedpersonen skriver fra sin mobiltelefon, mens han kører i tog. Den lyder: »Man kunne overveje, om det overhovedet er forsvarligt at beholde et tog i rute, når lyset er gået i samtlige vogne.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu