Læsetid: 3 min.

Svært at undgå Jon Stephensen-sager

Det er hvad der sker, når systemet vil have en administrator, men ansætter en kunstner, mener forsker i kulturel ledelse
25. november 2009

En lang række kunstnere er sammen med Jon Stephensen selv i oprør over, at en succesfuld og respekteret teaterleder bliver fyret for, hvad de anser for en »tilgivelig fejl«. Men ud fra klassiske ledelsesbetragtninger er der ingen tvivl om, at fyringen er berettiget, mener mange.

Sagen illustrerer med al tydelighed den konflikt, der er mellem klassiske ledelsesprincipper og de ledelsesprincipper, der traditionelt er blevet anvendt i teaterbranchen.

Det mener ekstern lektor ved Copenhagen Business School, Jens Nielsen, der selv har mange års erfaring som bestyrelsesmedlem på teatre, og nu forsker i lederskab i kultursektoren.

»Det er en gammel historie inden for cultural governance, at der var et politisk niveau, der synes, det så underligt ud, at Flemming Enevold i sin tid kunne sidde på Gladsaxe Teater og få sin chefløn og så i øvrigt tjene en million ved siden af ved at spille diverse hovedroller og instruere på sit eget teater. Han tjente virkelig mange penge, og det var der altså nogle af teaterdirektørerne, der gjorde dengang. Det har Københavns Teater ønsket at gøre op med,« siger Jens Nielsen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu