Læsetid: 7 min.

På randen af et sammenbrud

Krig. Hakkende, svedende brag af en dagbog fra frontlinjen i Helmand. Læs den. Og glem al snakken om censur
12. december 2009

Han var kun 20 år, da han tog til Afghanistan. Michael Kattrup Lassen førte under sine seks måneder ved fronten i Helmand en ungdommeligt snakkende dagbog, og nu udkommer hele balladen. Flere forlag afviste manuskriptet, før mikroforlaget Fokus sagde haps.
Det gjorde Fokus klogt i. Bogen er hakket og uredigeret. Til smertegrænsen proppet med gentagelser, dårligt sprog og myriader af forkortelser. Uprioriteret.
Men hvem siger, at krig skal være nemt? Hvem siger, at soldater skal være talentfulde skrivekugler? Læs skidtet! Vil du vide, hvad der virkelig foregår i Afghanistan? Så ti stille og slug de alt for mange kedelige afsnit om aflyste operationer og ludospil i den pansrede mandskabsvogn, og belønningen skal komme til dig. For pludselig fra side 163 begynder det at ske: Den unge knægt, der uvidende og umoden drog i krig som arketypen på den naive, popsmarte soldat, bliver lige så stille og hensynsløst forvandlet, nedbrudt og mast. Frontlinjen i Helmand er ingen vittighed. Vil du vide, hvorfor frontlinjen i Helmand gør soldaten syg på sjælen – også ham, der ikke løsner et skud eller selv bliver såret? Så læs Michael Kattrup Lassens bog.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu