Læsetid: 3 min.

Det er ikke sexet, men det er okay

Når nu man skal have en undskyldning for at vise kunst, er Torvet ikke den værste
2. december 2009

Torvet er et dejligt neutralt sted og dermed et godkendt oplæg i en temahungrende tid, hvor nyttetankegang og krav til markedsføring, pressedækning og publikumsantal har trængt kuratorerne op i en krog. Tænk om fodboldkampe blev solgt som dribleturneringer eller langskudskampe!? Næ, det er ikke nødvendigt, fodbold har ikke lidt under samme selvtillidsfald som samtidskunsten. Fodbolden står stolt.

Men er der andet end selvtillid, de pokkers kuratorer og institutioner mangler? For selvfølgelig er der ikke nogen, der går på museum for at få et ’virkelighedstjek’ eller for at ’gentænke klimaet,’ de kommer for at se god kunst. Og hvad er så værre end at få trukket et perspektiv ned over hovedet, muligvis enddog et perspektiv, kunstneren ville have hadet, og som forhindrer tankerne i at forsvinde i den retning, de ellers ville have bevæget sig i? Temaer, når de er værst, er ligesom billeder i skønlitteratur. Noget forpulet skidt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu