Læsetid: 4 min.

Bonde til e5 og et hook til kæben

I den nye bizarre hybridsport, skakboksning, der vinder stadig flere tilhængere verden over, er skakmat og knockout de to yderpoler
span class="photo-credit">Foto: WCBO/

span class="photo-credit">Foto: WCBO/

Yves Sucksdorff

11. januar 2010

To svedende skikkelser danser rundt om hinanden i en oplyst boksering, mens en hujende menneskemasse opildner dem fra mørket.

Et stød trænger gennem paraderne og rammer den ene på kæben. Så ringer gong-gong'en, boksehandskerne ryger af, og de to boksere sætter sig ned og begynder at spille skak.

Det lyder bizart, men eksemplet er ikke fortænkt. En ny sportsgren, der kombinerer det ypperste inden for tankesport med det ypperste inden for kampsport, har set dagens lys.

Skak og boksning. To urdiscipliner sat sammen til en hybrid, der fordrer lige dele mental og fysisk styrke, og hvor kampen enten kan afgøres i ringen eller på brættet - med et stød eller et træk.

Reglerne i skakboksning er simple. En kamp består af maksimalt 11 runder med skiftevis skak og boksning. En skakomgang varer fire minutter, og en bokseomgang varer tre minutter.

Mellem runderne er der indlagt en kort pause på et minut, hvor deltagerne kan skifte udstyr, mens skakbrættet bæres ud eller ind. En kamp kan enten vindes ved knock out, flest dommerpoint efter 11 runder, skakmat eller hvis tiden på modstanderens skakur løber ud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Aksel Gasbjerg

Det vil være mere frugtbart at kombinere maraton-løb og længdespring.

Med et sådant langt tilløb må man da kunne springe langt. :-)

Lennart Kampmann

Sport handler mere og mere om underholdning af et publikum og ikke så meget om udøveren.

Amatøridealet er for mig smukkest.

Med venlig hilsen
Lennart

Lennart Kampmann

Hvorfor er netop boksning noget svineri? Det er da tæt på at være det mest ærlige udtryk for en kamp mellem forberedte modstandere!

Er fodbold og cykling egentlig ikke værre, med fx epo-misbrug eller et for hårdt kampprogram, der ikke tillader restituering af kroppen i tilstrækkelig grad?

Med venlig hilsen
Lennart

Rachel Henderson

Boksning er noget svineri, fordi det hele går ud på at tilføje modstanderen det afgørende slag, der sender ham i gulvet.

At blive slået ud er noget af det mest ødelæggende for hjernen, og har i mange tilfælde forårsaget bokserens død.

Lennart Kampmann

Atleter falder jo også døde om når de har taget for meget doping, hvorfor er boksning værre end det andet? Er det blot fordi det er ærligt i sit udtryk?

Mænd slås jo, det ligger i vores natur. Boksningen ville jo være uciviliseret, hvis ikke de to modstandere var trænede. Det og tilstedeværelsen af en kampleder, er jo med til at forebygge de fleste skader.

Selv har jeg trænet kampsport i en årrække (traditionel karate) og jeg mener da at de farlige sportsgrene er fodbold og håndbold. Tænk hvor mange knæskader og fingerskader der sker som følge af ukontrolleret firmafodbold eller håndbold. Husk også at det farligste er ridning. Et fald fra en hest kan give frygtelige halslæsioner, etc.

Boksning er jo sat i nogle meget stramme rammer, hvor en kampleder griber ind, når udfaldet af kampen ikke er tvivlsomt (ideelt set).

Det eneste unaturlige ved boksning er jo at der er en række regler der skal overholdes af de udøvende....

Med venlig hilsen
Lennart

Troels Ken Pedersen

Det kan godt være, boksning er en gusten sport, men jeg kan nu tilgive dem en del for at have fundet inspiration i en af mine favorit-tegneserier!

Michael Madsen

Godt initiativ. Boksning er blevet for teknisk og reglementeret. Folk står og clincher i et væk , kamplederen afbryder hele tiden , handskerne er for tykke - det varer en evighed. hvis man vil have ærlig action er ultimate fighting det eneste realistiske alternativ. Professionel boksning er blevet en korrupt reklamesøjle.