Læsetid: 3 min.

Læserrejse: De russiske floder med Inger Thorup Lauridsen og Per Dalgård

Tag med Information på flodkrydstogt i Rusland 27. juli – 6. august 2010. Rejsen ledes af ruslandskenderne Inger Thorup Lauridsen og Per Dalgård. Informations læsere kender Per Dalgård som bladets mangeårige Ruslandsmedarbejder. Rejsen arrangeres af Akademisk Rejsebureau
Tag med Information på flodkrydstogt i Rusland 27. juli – 6. august 2010. Rejsen ledes af ruslandskenderne Inger Thorup Lauridsen og Per Dalgård. Informations læsere kender Per Dalgård som bladets mangeårige Ruslandsmedarbejder. Rejsen arrangeres af Akademisk Rejsebureau
21. januar 2010

KUN FÅ PLADSER TILBAGE | Rusland ses bedst fra flodsiden. Floderne danner hele grundlaget for Ruslands opståen og historie, så hvis man virkelig vil ind under huden på det store land, skal man tage på flodsejlads. Det var flodsejladsen fra Østersøen i nord og sydpå mod Byzans, der fik vikingerne til at drage til Rusland, og ligesom Danmark samlede sig omkring sund og bælt, er det floderne, der har holdt det store rige i øst sammen og skabt landets identitet igennem mere end tusind år.

På denne rejse besøges landets to hovedstæder, Skt. Petersborg og Moskva, men vi får også rig lejlighed til at blive vidne til det langt mindre hektiske liv, der udspiller sig i den russiske provins, mens vi stiller flyder ned ad de brede floder.

I selskab med vores to kompetente rejseledere bliver det ellers svært gennemtrængelige Rusland nemmere at forstå – måske kommer man ligefrem til at elske det.

Rejsen foregår over 11 dage. Først samles gruppen i Kastrup lufthavn og flyver med SAS til Skt. Petersborg. Efter ankomst er der indkvartering på skibet M/S Griboedov, som venter ved kajen. Skibet fungerer som gruppens hotel på hele turen, også de første dage i Skt. Petersborg og de sidste dage i Moskva.

Samme aften er der stor russisk velkomstmiddag på en ærkerussisk restaurant i det centrale Skt. Petersborg, hvis danske ejerpar byder velkommen og fortæller om livet som dansker i det moderne Rusland.

Gruppen tilbringer i alt tre dage i Skt. Petersborg, og selvom der er sat tid af til fritid, er der tilrettelagt et intenst program, bl.a. med besøg i Vinterpaladset med Eremitage-museet og i Peter- og Paul-katedralen, hvor vi hilser på vores nu genbegravede danske Kejserinde Dagmar ved siden af hendes mand, Alexander III. Men vi skal også se den moderne storby bag facaden på Akademisk Rejsebureaus helt specielle byvandring, hvor vi ser baggårde og kommer helt ind i en af de gamle fælleslejligheder, en ”kommunalka”, som der stadig er mange af i det centrale Skt. Petersborg. Dette programpunkt indgår med garanti ikke i traditionelle turistrejser til Rusland.

Endelig er det tid til afgang med skibet, hvor vi samles med de andre passagerer til en velkommen-ombord middag, hvor vi hilser på skibets kaptajn og skåler i russisk vodka.

Herefter sejler vores skib først mod nord og siden mod syd i retning af Volgas udspring. I alt 6 dage er vi undervejs langs de stille russiske floder. Vi ser ældgamle russiske trækirker i Kizhi og besøger middelalderbyerne Uglitj og Jaroslavl – den sidste er af mange kendt som den smukkeste af de gamle russiske byer. Endelig kommer vi ud og ser ægte russiske landsbymiljøer.

Når vi til sidst ser vi de gyldne kupler på kirkerne i Kreml i horisonten, ved vi, at vi er kommet til Ruslands hovedstad, hvor vi skal tilbringe tre dage med ekskursioner til bl.a. Den røde Plads, ligesom vi kommer ind i selve Kreml, som Rusland regeres fra. Også i Moskva er der sat god tid af til fritid, hvilket giver deltagerne – og rejselederne – mulighed for at arrangere spændende ekstra-arrangementer med udgangspunkt i gruppens ønsker og interesser.

Udførligt dag-for-dag program her.

Rejsen koster 15.990 kr. pr. person for Informations abonnenter, 16.490 kr. pr. person for andre. Rejsen er åben for alle.

Om rejselederne

Inger Thorup Lauridsen og Per Dalgård er begge cand.phil. i russisk og begge er ph.d. i russisk og amerikansk litteratur. Per er Informations ruslandsmedarbejder og er forfatter til en række bøger om Rusland og russiske forhold, senest Politikens Turen Går Til Moskva, Sankt Petersborg og Den Transsibirske Jernbane (udkommer marts 2010).

Hvad indgår i prisen?

Alle udflugter og adgang til alle seværdigheder samt fly, visum og bustransport. Fuld pension på hele turen samt nogle drikkevarer. Indkvartering i dobbeltkahyt med eget bad os toilet og alle drikkepenge. Tillæg for enekahyt 1.990 kr. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes for 6 % af rejsens pris.

Tilmelding

Tilmelding sker ved henvendelse til Information på tlf. 33 69 60 00 eller ved at sende en e-mail til rejser@information.dk

Ved tilmelding oplyses evt. abonnementsnummer, hvorved rabatten automatisk opnås. Umiddelbart efter tilmelding sender Akademisk Rejsebureau en reservationsbekræftelse og en regning med et depositum på 2.000 kr. per deltager. Restbetaling sker 1. juni 2010.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer