Satire
Læsetid: 2 min.

Har reddet verden syv gange ...

... men kunne ikke gennemskue en simpel pyramidespilsfidus
Kultur
29. januar 2010
Kiefer Sutherland var til premi°©ere°© p? 8. s©°son af tv-serien °Ø24 timer°Ø i New York i sidste uge.

Kiefer Sutherland var til premi°©ere°© p? 8. s©°son af tv-serien °Ø24 timer°Ø i New York i sidste uge.

Jemal Countess

Vi kender ham som Jack Bauer - den terroristtæskende, regelbøjende og umådeligt sejlivede sikkerhedsagent fra den hårdtslående actiondramaserie 24 timer, og bestemt ikke en mand, man har lyst til at rage uklar med: Han har trods alt præsteret det utrolige at redde verden syv gange og hver gang på ét enkelt døgn. Også privat virker Kiefer Sutherland, som en skarpsleben personlighed, man godt kan skære sig på.

Men i denne uge kom det frem, at han er blevet snydt for 869.000 dollar (4,3 mio. kr.) efter at have være blevet narret i en svindelaffære om handel med kvæg.

Den 43-årige Sutherland, som sidst i 1990'erne tog sig en pause fra det hektiske Hollywood-liv på en rodeoranch i Montana, har samarbejdet med Californiens statsanklager i efterforskningen af en formodet pyramidespilsfidus, der havde den berygtede kvægopdrætter og rodeoarrangør Michael Carr som ophavsmand.

Kiefer Sutherland blev sat i forbindelse med Carr via en finansrådgiver, som skulle vurdere sidstnævntes forretningsforslag om at købe tyre billigt i Mexico og sælge dem med fortjeneste i USA. Sutherland investerede 550.000 dollar i denne handel, og inden for 30 dage sendte Carr ham 685.000 dollar tilbage, fremgår det af dokumenter, som er forelagt for retten.

Ikke nogen engel selv

Da han fik tilbudt at investere i endnu en handel, betalte han 869.000 dollars, men kvæg kom der aldrig nogen af. Ifølge anklagemyndigheden brugte Carr pengene til at betale en kæmpegæld.

Andre mistede på tilsvarende fidus deres investeringer i samme størrelsesorden . Næste måned tiltales Carr for 12 forhold, herunder at tilvende sig penge under falske forudsætninger og forfalske regnskaber. Det kan koste ham op til 18 år i skyggen.

Hvor pinagtigt tabet er, er det dog økonomisk til at bære for den Golden Globe-vindende stjerne, som for nylig skrev under på en treårig kontrakt om at medvirke i nye udgaver af den ekstremt populære Fox Tv-serie, som er blevet anklaget for at glamourisere vold og fremmedhad. Den kører nu i sin ottende sæson.

I 2007 måtte Sutherland sone 48 dage i et fængsel i Los Angeles for spritkørsel. Sidste år blev han anklaget for at nikke en designer en skalle under et håndgemæng i en natklub, men sigtelsen blev frafaldet. En rum tid lagde han skuespillet på hylden og turnerede som rodeocowboy - han vandt endda priser for sine evner til at indfange tyrer med lasso

»Jeg kastede mig over rodeo, fordi jeg befandt mig i Montana,« sagde han for nylig i et interview. »Faktisk flyttede jeg derop for at stå på ski, men jeg vidste ikke rigtig, hvad jeg skulle tage mig til uden for skisæsonen. Og når jeg ikke ved, hvad jeg skal lave, roder jeg mig bare ud i en masse ballade,« >tilføjede han. Unægteligt.

© The Independent og Information
Oversat af Niels Ivar Larsen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her