Nyhed
Læsetid: 2 min.

Ritter Sport går i Legos fodspor

'Byg din egen plade', er parolen i den populære chokoladeproducents nyåbnede 'flagship store' i Berlin. Information var på pletten
Kultur
19. januar 2010
Ritter Sport har ladet sig inspirere af bl.a. Build-A-Bear, Lego og M&M's og har åbnet sin første 'flagship store'.

Ritter Sport har ladet sig inspirere af bl.a. Build-A-Bear, Lego og M&M's og har åbnet sin første 'flagship store'.

Henriette Harris

BERLIN - Får man lyst til at bygge en kopi i naturlig størrelse af Brandenburger Tor af 100 grams Ritter Sport, vil det tage fabrikken nøjagtig tre måneder at fremstille de 192.718.333 chokoladeplader, der skal til. Noget hurtigere går det, hvis man vil rejse en stabel så høj som Fernsehturm på Alexanderplatz: På 17 minutter er de 30.666 plader produceret, der skal lægges oven på hinanden for at nå de 368 meter, som tv-tårnet kan prale med.

Dette er kun to oplysninger blandt uendelig mange andre interessante, som man erhverver sig, hvis man besøger Berlins nyeste attraktion. Midt i byens historiske centrum, i smørhullet lige over for in-restauranten Borchardt, åbnede Ritter Sport i går sin første flagship store i verden. 1.000 kvadratmeter over to etager, hvor alt handler om den kvadratiske, praktiske og gode chokolade. Det var på tide, er vi mange fans, der mener, og efter besøgs- antallet fredag formiddag at dømme har vi at gøre med en succes.

Men tro ikke, at det blot er en forretning, der sælger chokolade. Først og fremmest kan man for bare tre euro få fremstillet sin egen smagsvariant. Blandt det indhold, Ritter Sport ikke har vovet at sætte produktion, men altså nu tilbyder kunderne individuelt, befinder sig cornflakes, skumfiduser, chili og vingummibamser.

Fuglekvidder og fondue

Blot 20 minutter tager det, fra man har bestilt hos den venlige mandlige chokolatier, til man kan afhente sin personlige Ritter Sport flot pakket ind i en æske med 'Meine Schoko Kreation' trykt på forsiden. Bagsiden forsøgte sig med flødechokolade med vingummibamser (absolut hit hos den kræsne syv- årige), mens den mørke chokolade med anis og krydrede mandler fik følgende bemærkning med på vejen af den, hvad angår chokolade, lige så kræsne 66-årige: »Den smager af løg«.

Børn kan også deltage i et chokoladeværksted, selv lave deres egen variant og bagefter dekorere indpakningen.

Men det stopper ikke her. I underetagen i Bunte Schoko Welt (Farverige chokoladeverden, red.), som forretningen hedder, kan man spise kager, sandwiches og drikke varm chokolade lavet af Ritter Sport-varianter. Man kan købe merchandise som poloskjorter, drikkedunke og håndklæder, alt sammen med logo og i de friske farver. På førstesalen kommer man igennem en sand dannelsesrejse, hvor en sound machine kvidrer løs med eksotiske fugle, mens vi hører om kakaobønnens vej fra træ til den velkendte firkantede pakning. En lille biograf viser en film om fabrikkens historie, vi kan se gamle reklamespots - hvor var der dog i øvrigt lækkert med horn og klaver på reklamefilmmusik i 1980'erne - og skulle man ikke have fået nok, kan man indtage alle dagens måltider i loungen. Chokoladefondue og sød lasagne står på menuen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her