Nyhed
Læsetid: 1 min.

De to største danske forlag indgår samarbejde

Gyldendal og Lindhardt og Ringhof går sammen om en satsning på distribution af e-bøger
Kultur
9. januar 2010

Gyldendal og Lindhardt og Ringhof opkøber sammen aktierne i Publizon A/S. De vil derigennem skabe en platform for distribution af e-bøger i Danmark.

»Vi må forberede os på at have varene på lager, når e-readers bliver mere udbredt,« siger administrerende direktør i Lindhardt og Ringhof, Anette Wad.

»Vi har derfor ved samarbejdet ønsket at skabe en motorvej for distributionen af e-bøger. På den måde kan vi få hastigheden for e-bøger op på et internationalt niveau, siger hun.«

Gyldendals direktør Bjarne Ponikowski understreger også ønsket om, at samarbejdet må sætte skub i fremkomsten af e-bøger. Han understreger desuden, at løsningen ikke bliver forbeholdt de to forlag.

Mest biblioteker nu

»Det vil blive et åbent system, for alle, der ønsker at handle med e-bøger,« siger Bjarne Ponikowski om Publizon A/S, der er et lager for digitale bøger, som netop har de tekniske løsninger, det kræver.

Bjarne Ponikowski ser især frem til, at det private e-bogsmarked sætter fra land.

»Lige nu er markedet for e-bøger orienteret omkring bibliotekssektoren, men vi forventer, at det private marked vil komme med. Når det tager fart, skal der være en effektiv distributionsløsning.«

Publizon A/S's bestyrelse består af Bjarne Ponikowski og Preben Mejer fra Gyldendal, og Anette Wad og Jakob Larsen fra Lindhardt og Ringhof. Direktør for Publizon A/S Steffen Sørensen fortsætter som direktør.

Se mere på www.publizon.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her