Læsetid: 4 min.

'Et digt, der fortsætter og fortsætter og fortsætter'

Glem handling, kronologi og identifikation. Ida Marie Hedes debutbog 'Seancer' er et eksperiment, hvor sproget spiller hovedrollen. Gængse rammer sprænges, afvigelser forfølges, og døde objekter gøres levende
Debut. Ida Marie Hede, der fylder 30 år om få dage. Hun afsluttede Forfatterskolen i 2008 og er ved at skrive sit afsluttende speciale i kunsthistorie på Københavns Universitet. Bogen 'Seancer' er hendes debut.

Debut. Ida Marie Hede, der fylder 30 år om få dage. Hun afsluttede Forfatterskolen i 2008 og er ved at skrive sit afsluttende speciale i kunsthistorie på Københavns Universitet. Bogen 'Seancer' er hendes debut.

Kristine Kiilerich

4. februar 2010

Underlige objekter stortrives i Ida Marie Hedes debutbog Seancer. En by flygter og fødes så. Døde stemmer fra istiden bliver levende. Et strygejern har en mission i bogen, der tæller to gange syv prosaforløb:

»Hvis bare strygejernets spids ville komme og nu for alvor tonse ind i ørerne og brænde trommehinden af. Hvis bare spidsen ville punktere Elefantmandens blomkålshoved og glatte det ud til smokingstof. Noget sort, der klapper. Først faldskærme splattet ud over Frankrigs marker. Åndeløs krig. Så lidelse: episke bobler af fråde, der pustes ud af Hollywoodmunde. Endelig smokingen. Elefantmandshovedet, der hænger glattet på en bøjle: Strygejernet har fuldført missionen«.

En livlig fantasi kombineret med et sprog, der har taget vilde former, gør Ida Marie Hedes første bog svær at læse. Der er ikke mange steder, hvor øjnene kan hvile, siger hun selv.

»Jeg sprænger rammerne. Bogen er et eksperiment, der udspiller sig på flere niveauer. Det er et projekt, som jeg gennemfører ret ekstremt.«

Men hvad handler bogen egentlig om?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu