Læsetid: 2 min.

De politiske paragraffer og paragraffernes politik

Den musiske marxist Ole Krarup fylder 75 og fortsætter det juridiske opgør med magthavere og EU-elite
Professor, dr.jur. og piberyger Ole Krarup, fylder 75 år.

Professor, dr.jur. og piberyger Ole Krarup, fylder 75 år.

Keld Navntoft

17. marts 2010

Fra det gamle hus på højdedraget i Helsingør har Ole Krarup udsigt til både Sverige og Kronborg. Han kigger kærligt til den nordiske nabo og kalder Holger Danske sin genbo, selv om det ikke er det nationale, men 'demokrati-tabet' som er den drivende kraft i opgøret med EU-eliten. Denne magtens modløber med det røde hjerte og den gode forstand fylder 75 i dag.

Når den store familie med dusinvis af børnebørn og de mange venner har været gennem enkemandens hus, får katten igen lov til at gå på bordet og være helt sin egen, sådan som den uindskrænkede personlige integritet har været professorens varemærke i det lange og aktive liv på venstrefløjen. I juni 1994 sendte 90.030 personlige stemmer ham til Europa-Parlamentet, som han efter to solide genvalg forlod i januar 2007. Taktisk blev der i tide gjort klar til efterfølgeren, så det blev Folkebevægelsen mod EU, som overlevede valget i 2009 og JuniBevægelsen, der likvideredes.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu