Læsetid: 2 min.

Jeg er ikke den store boglæser

Christian H. Hansen fra det nye parti Fokus læser mest avisartikler og blade
Kultur
20. marts 2010

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Jeg vil blankt erkende, at jeg ikke er den store boglæser. Men jeg har et stykke tid været i gang med at læse Anne Franks Dagbog, og den har gjort stort indtryk på mig. Det er meget bevægende at læse denne helt unge piges tanker i en situation, de færreste moderne mennesker kan sætte sig ind i. Især har det slået mig, hvor utroligt det er, at hun ikke på noget tidspunkt virker knækket, men bliver ved med at bevare optimismen.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Det lyder forudsigeligt, men jeg har altid elsket at bladre i Lademanns Dyreleksikon. Desuden er jeg gennem tiden blevet meget påvirket af artikler i bladene fra dyreværnsorganisationerne. Jeg læser dem alle, og jeg bliver rystet, når jeg læser om forskellige former for vanrøgt af dyr. Det har haft stor betydning for min politiske karriere. Desuden læser jeg Økologisk Landsblad, som har været med til at præge min interesse for økologi.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Jeg har læst et par bøger om politisk kommunikation - jeg har heldigvis glemt titlerne - og de var i mine øjne bare opskrifter på, hvordan man fører vælgerne bag lyset. Jeg synes, der er alt for meget spin i politik og alt for mange politikere, der kun siger det, kommunikationsfolkene har lært dem. Politikerne skulle hellere bare være sig selv og sige det, de virkelig mener.«

Hvilken type læser er du?

»Jeg læser mange aviser hver dag, og det foregår meget hurtigt - jeg kigger efter artikler, som handler om dansk politik og selvfølgelig især de artikler, hvor Fokus er nævnt. Resten er jeg desværre nødt til at sortere fra. I disse dage læser jeg desuden ufatteligt mange mails fra alle mulige mennesker, som har en mening om Fokus. Det er jeg meget taknemmelig for, og jeg svarer alle så hurtigt som muligt. Men lige nu er det svært at følge med.«

Hvornår læser du?

»Jeg læser hvert øjeblik, jeg kan komme til det, men altså mest aviser, mails og på internettet. Siden vi begyndte at forberede lanceringen af Fokus, har jeg haft temmelig travlt hver dag, så jeg læser både tidlig morgen og sen aften.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her