Læsetid: 2 min.

Svaner

Om audition for meget øvede og let øvede
Kultur
12. marts 2010

I år var de svaner. Altså mange af de håbefulde balletbørn, som myldrer ind fra deres balletskoler denne ene søndag om året - sådan at de kan sige, at de har danset på Gamle Scene.

Arrangementet har udviklet sig hen over årene, og nu lægger Det Kgl. Teater hus til de balletvilde børn og deres familier hele tre søndage i marts; på søndag er det bl.a. Therese Bøvings Balletskole og Ringkjøbing-Skjern Musikskole - og næste søndag er det Hellerup Klassiske Balletskole og Ballet-Teatrets Elevskole.

Jovist, som forældre eller venner får man tre sekunders glimt af et kært barn i udfoldet danseglæde. Men man får også mulighed for at se en masse andre børn med talentspejderens nysgerrighed. For hvor er den nye Silja eller den nye Hübbe?

I søndags forelskede jeg mig en lille pige i mørkelilla fra Esbjerg Kulturskole. Uanset hvad, så holdt hun takten og smilet og halsen rank. Som om hun bare ventede på at blive snuppet af tåspidselskerne på Kgs. Nytorv. Og så fik jeg blik for den buttede pige fra City Ballet i Odense, hvis arme var så bløde, så bløde - og så rundede, som kun nogen, der tilhører romantikkens verden, kan være det. Om 10 år står de piger måske på Gamle Scene i den rigtige Svanesøen. Måske.

Øldansere

Dansk Danseteaters dansere har ikke danset på Det Kgl. Teater som børn. De dyrker heller ikke svanedans. Til gengæld har de danset over det meste af verden som voksne. Og som supplement til den tilbagevendende Copenhagen Summer Dance i Politigården i august kommer de nu til at danse til Forårsdans på Carlsberg, fire lørdage fra 22. maj i Akademihaven med de eksotiske træer ved Dansehallerne. Pace Percussion Trio spiller - og dedikerede folk som Morten Grunwald og Pia Allerslev indleder med såkaldte Pergola-talks. Og så er det ellers op til kompagniets dansere at få Carlsberg til at hoppe med. Kompagniet har nu ni dansere, men efter en øget statsstøtte har Tim Rushton netop kunnet afholde audition. Hele 300 dansere mødte op, og der er syv halvtidskontrakter på spil. Så der nye ølkroppe til maj. Og elefantkroppe, måske.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her