Note
Læsetid: 1 min.

Danmarks bedste maler

Kultur
22. april 2010

Virtuose referencer og helt vidunderlige farvesammensætninger slår benene væk under selv den mest forfrosne beskuer. Det må have krævet et stort overblik at kunne håndtere alle lige fra Gorky til de Kooning, Picasso, Klee, Verner Panton og hvem der ellers var store i midten af det sidste århundrede, og få det til at gå op i en højere enhed med 00'ernes figurativitet på en måde, så det stadig ser naivt og uspoleret ud, uden at gå i seng med den rene kitsch. I
Same blood, not the same heser vi blodet, der er løbet ud af en mand i et vægtløst rum. Det er orkestreret på en mørk baggrund, man ser kun omridset af en mand, men den måde, det blod er malet på, er så pokkers dekorativt, at man næsten er ved at rive sig i håret af velbehag.

Overfor er samme billede, dækket i en collage af små stykker lærred, der er malet gule og påklistret i et møjsommeligt Gustav Klimstk mønster. Midt i det hele står en pudsigt udseende mand med kun ét øje, en orientalsk hovedbeklædning og en spansk udseende dragt fra Kong Filips tid. Disse, nogle gange ligefrem Poul Pava-lignende motiver, der ind imellem er mere pudseløjerlige, end de er Dubuffet, er eneste anke, men selv med dem, er der potentiale til en position som Danmarks bedste maler. Stien fortsatte alligevel på den anden side af Tal R.

'Bold as a Lunatic Troupe of Demons in Drunken Parade' hos Galleri Christina Wilson, Esplanaden 8B, København til 29. maj

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hvem er kunstneren?

Jacob Berner Rue

I H.C. Andersens fødeland er det herligt at en enkelt
kunstskribent tar æventyret om Kejserens Nye Klæder på ordet og textligt skærer helt ind til (heste)benet, der hvor sandheden opstår.

elisabeth hermann

Peter Linde Busk, er kunstneren