Læsetid: 4 min.

Gyldendal træder ind på det digitale bogmarked

Det danske forlag tog i går et stort skridt ind i den digitale verden med lanceringen af sin helt egen e-bogslæser, Cybook Opus. Om få år vil de elektroniske bøger have erobret store dele af det internationale bogmarked, lyder prognosen
Gyldendal vil bruge e-bogs-læseren Cybook Opus til at komme ind på markedet for   e-bøger.

Gyldendal vil bruge e-bogs-læseren Cybook Opus til at komme ind på markedet for e-bøger.

John Mac

27. april 2010

Adm. direktør i Penguin Books, John Makinson, lagde ikke fingrene imellem, da han ved en konference i London i sidste måned adresserede bogens fremtid i den digitale tidsalder.

»Det er selve definitionen af, hvad en bog er, som er sat på spil,« sagde Makinson.

Ingen i den internationale forlagsindustri synes længere i tvivl om, at fremtidens bogmarked er digitalt. De sidste tvivlere kunne i den forgangne uge lade sig overbevise af dugfriske tal fra det amerikanske bogmarked, der viser, at salget af fysiske bøger fortsætter sin tilbagegang, mens e-bøgerne stormer frem. I 2009 steg salget af elektroniske bøger med hele 175 procent, og fremgangen forventes at accelerere yderligere i 2010 med lanceringen af Apples iPad og den nye Nook fra Barnes & Noble.

Nu melder Danmarks førende forlag, Gyldendal, sig også ind i kampen om det lukrative e-bogsmarked med lanceringen af en helt ny e-bogslæser. Cybook Opus, hedder vidunderbarnet, der skal bringe Gyldendal på omgangshøjde med den elektroniske udvikling og sikre læserne en brugervenlig indgang til den nye teknologi.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvis ikke Gyldendal sørger for at deres bøger også kan hentes ned til iPad vil de være tabere inden de rigtigt er kommet igang.

Et lille råd til unge mennesker: nu er det tiden at købe bøger (ikke paperbacks, men gode titler i ordentlig indbinding), for om ca. 30 år vil de få en revival, ligesom vinylpladerne ... god pensionsopsparing!

Anders Nørhaven

Lige en kommentar til det punkt Per Jensen rejser herover, og for ikke at sparke G.dk's initiativ til hjørne - så kan de udgivne bøger også læses på iPad - samt en lang række andre readers!

De fleste e-bøger der nu kommer på markedet, er stort set alle i ePub formatet; der udemærker sig ved at være et frit og åbent format, som er beregnet til at kunne tilpasse sig den enkelt skærm den måtte læses på. Således kan samme format/fil bruges - hvadenten du læser på din iPhone, iPad, Cybook, SonyReader eller en almindelig computer...

Kenneth Krabat

"I løbet af maj vil det også blive muligt at downloade nye e-bøger direkte fra g.dk for cirka 80 procent af prisen på almindelige trykte bøger."

Wow! Der er så sparet 40-45 procent af udsalgsprisen ex moms på boghandleren, 10-15% på trykning, så selvfølgelig kommer det større overskud forfatterne til gode! Klart! Helt Klart! Super godt! Fantastisk! IroniAlarm!

Kenneth Krabat

Lad os antage, det er foregået sådan hér:

"Vi skal have nogen priser på de der nye tingester."
"Ja, det skal vi"
"Jeg foreslår, at vi sætter priserne en smule lavere end folk er vant til. Så synes de sikkert, det er en god i dé at købe nogen af vores nye... de der sager... hvad hedder de nu?"
"Ebøger".
"Ebøger, ja. Og hvis det går godt, er det jo fint, og gør det ikke, har vi jo stadig vores gamle bøger at falde tilbage på, for underholdning det vil folk jo have."
"Ja, det vil de".
"Og så ser det jo også godt ud, at de kan få næsten det samme, bare billigere."
"Ja, uden papir..."
"Hvad siger du, uden papir? Skal du være fræk?!"
"Altså, der er ikke noget papir i ebøger..."
"Hvad siger du?! Ikke noget papir? Jamen, hvordan skal folk så læse dem?"
"Vi sælger dem en læsemaskine, en elæser, til overpris, og når de så har købt den, føler de sig forpligtet til at bruge den, så de køber i hvert fald en del bøger på den, og så kan vi sige, at markedet går strygende og så skifter forfatterne endeligt helt automatisk over til ebøger på vore anbefalinger og så klarer vi den."
"Vi klarer den? Nå, det var godt. Men hvad så med næste år?"