Læsetid: 7 min.

'Så meget som de glæder sig, kan de sagtens genskabe den gamle nerve'

Når Jazzhus Montmartre svinger dørene op på den gamle adresse i St. Regnegade på lørdag, vender en dansk kulturinstitution tilbage til København efter 34 års fravær. Den legendariske jazzklub skal atter lokke jazzens verdensstjerner til byen og introducere danskerne for jazzens tredje guldalder
Når Jazzhus Montmartre svinger dørene op på den gamle adresse i St. Regnegade på lørdag, vender en dansk kulturinstitution tilbage til København efter 34 års fravær. Den legendariske jazzklub skal atter lokke jazzens verdensstjerner til byen og introducere danskerne for jazzens tredje guldalder
29. april 2010

»Vi var fuldstændigt forkælede. Jeg kan slet ikke forestille mig at have lignende luksus at have Stan Getz' kvartet til at spille i en hel måned ad gangen. Det var som at leve i en by, der virkelig var levende og havde et musikalsk jazzskatkammer at byde på i lange perioder.«

Sådan husker Jørgen Leth tiden, hvor jazzen kogte i hele Europas jazzhovedstad, København.

Forfatteren, journalisten og filminstruktøren nærmest boede på Montmartre i en lang periode i 60'erne, da han var jazzkritiker.

»Det fyldte mit liv i de år. Det var en fornøjelse at have den der følelse af at være en del af et sådant levende miljø. Der var en fuldstændig uforlignelig entusiasme i jazzmiljøet omkring Montmartre dengang,« husker Leth fra de otte år, hvor hans hovederhverv var at anmelde jazz for Aktuelt og senere hen Politiken: »Jeg levede i jazzen,« husker han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu