Læsetid: 4 min.

Barbapapa fylder rundt

I 1970 blev franske Barbapapa udgivet for første gang. Nu er den store lyserøde klump og hans familie tilbage. Nu er 70'ernes børn selv blevet forældre, og de finder tryghed i at læse historierne om de farverige figurer højt. Men ikke alle har lige meget lyst til at lykønske den runde familie. Burde Barbapapa i stedet begraves?
I 1970 blev franske Barbapapa udgivet for første gang. Nu er den store lyserøde klump og hans familie tilbage. Nu er 70'ernes børn selv blevet forældre, og de finder tryghed i at læse historierne om de farverige figurer højt. Men ikke alle har lige meget lyst til at lykønske den runde familie. Burde Barbapapa i stedet begraves?
14. maj 2010

Barbapapa er stor og lyserød. Han er en ordentlig klump, der kan formes i alle retninger. Hvis man skal bruge en trillebør, så bliver han dét. Hvis man skal bruge en kuffert, så bliver han det. Sådan er det med hele Barbapapafamilien. Og de er blevet tordnende populære. Igen.

Det er ikke kun lyserød, men hele farvepaletten der bliver brugt, når Barbapapafamilien toner frem med Papa i spidsen. Barbamama er den sorte pæreformede, og de syv børn er i den danske version opkaldt efter den farve, deres figur er.

Hvad der startede med, at Barbapapa voksede op af jorden som en anden blomst, blev til en familie på ni. Om det er for at redde miljøet eller slippe tilfangetagne dyr fri, kan man regne med, at Barbapapa løser det hele.

Nu fylder fortællingen 40 år, og den rider på succesen af gamle genudgivelser og nye udgivelser, som bliver godkendt af opfinderne af Barbapapa, parret Annette Tison og Talus Taylor, der er bosiddende i Paris.

Pludselig popularitet

Grunden til den pludselige popularitet skal findes i forældrene, mener redaktør for Barbapapa-bøgerne på Politikens Forlag, Nana Baaner Klitgaard.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu