Baggrund
Læsetid: 1 min.

Benzin på motoren

Søren Berlev var det yngste medlem af Danmarks mest populære boyband nogensinde "Gasolin" . Nu fylder han 60
Søren Berlev var det yngste medlem af Danmarks mest populære boyband nogensinde "Gasolin" . Nu fylder han 60
Kultur
4. maj 2010

En af de ting der gjorde Gasolin' så populære, var at de sang på dansk, hvilket ikke var normen på starthalvfjerdsernes danske musikscene, hvor engelsksprogede beatorkestre var det absolut fremherskende.

Også internt i Gasolin' var der uenighed om dette, hvilket i sidste ende førte til at den originale trommeslager i gruppen, Bjørn Uglebjerg, forlod gruppen, og på den måde blev der plads til Søren Berlev.

Den unge mand fra Lolland var den gang en omflakkende flipper med en halvfærdig glarmesteruddannelse bag sig, men mest af alt var han en inspireret og talentfuld trommeslager.

Han havde en meget veljusteret sans for det ædende drive i den rhytm'n'blues-inspirerede rock der kom fra USA og England i de år, og som fint balancerede kontrasten mellem Kim Larsens lidt naivistiske sange og Franz Beckerlees mere komplekse, harmoniske jazzguitarspil. Som dokumentaristen Anders Østergaard beskrev det: »Så vi har altså Jimi Hendrix kontra Osvald Helmuth«.

En kort fornøjelse

Gasolin' eksisterede kun i ni år, og nåede på den tid at udgive syv plader - hernæst stod Berlev på egne ben. Hans første tid efter bruddet tilbragte han i USA med reggae-orkesteret Wild Remains, men efter en tid vendte han igen tilbage til Danmark, endda til Gasolin's gamle nabolag Christianshavn i København, hvor han sammen med Beckerlee blev en del af Lone Kellermanns orkester Christianshavns Blues Band.

Kærligheden til blues har han i mange år dyrket bag trommerne i orkesteret Midnight Blues, men i de senere år har et andet projekt optaget hans tid; hans Gasolin'-orkester Gas Show, hvor han sammen med en gruppe yngre musikere har genfortolket numrene i en nyere, mere hård rockstil.

For nylig kunne en gammel kending pludselig ses i bedste sendetid på tv, da deltagerne i DRs kæmpesucces X Factor skulle optræde med numre af Gasolin'. Her var det nemlig ingen ringere end Berlev selv der bemandede stikkerne, og det blev han så glad for at han siden har samarbejdet flere gange med den ene af solisterne, Tine.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her