Læsetid: 2 min.

Kvaliteten er faldet i dansk fodbold

Niveauet i SAS Ligaen er faldet i dette forår. Kommentatorer peger på dårlige baner, mindre trupper og svingende præstationer hos SAS Ligaens hold
Kultur
10. maj 2010

SAS Ligaen er de seneste sæsoner blevet rost for at blive bedre og bedre, men kampene i dette forår har budt på et kvalitetsdyk i Danmarks bedste fodboldrække.

Den tekniske kvalitet er ifølge flere iagttagere faldet, og tempoet har i flere kampe ikke været så højt som tidligere.

Jan Kalborg, kommentator ved DR, mener, at for mange hold har været for middelmådige. Bortset fra guldvinderne fra FC København.

Kvaliteten i SAS Ligaen er i bedste fald stagneret efter et par år, hvor den har været stigende i ligaen og i de enkelte trupper. Niveauet er faldet en smule i dette forår, mener Jan Kalborg.

»Dansk fodbold har ikke godt af den middelmådighed, hvor alle kan slå hinanden. Vi skal have nogle lokomotiver i toppen og en subtop, som man kan regne med leverer varen og henter point hver gang,« forklarer Kalborg og peger på FC København, OB, Brøndby og AaB som de lokomotiver.

»Der skal være en top-4, der driver det frem. Og en gang imellem et femte hold, der i en enkelt sæson kan udfordre dem, mener kommentatoren,« siger han videre. En af årsagerne til det forringede niveau i SAS Ligaen er de dårlige baner. Stig Tøfting, der er assistent hos AGF, peger dog også på, at mange trupper inden dette forår er blevet slanket.

Må levere varen

»Den finansielle krise har gjort, at ligaen måske ikke er helt på samme niveau som i sidste sæson. Ligaen har nok haft bedre spillere,« siger Tøfting.

»Men det fratager jo ikke spillere som Søren Rieks, Johan Absalonsen, Martin Ørnskov og Rajko Lekic, der kæmper for en VM-plads, muligheden for at levere varen. Tværtimod,« forklarer AGF-assistenten.-

Den tidligere landsholdsspiller Peter Møller, der er kommentator ved Canal 9, er i dette forår blevet bekræftet i, at SAS Ligaen mangler en del i at matche udenlandske ligaer.

»Jeg synes ikke, at ligaen er blevet forringet. Præstationerne har bare været for svingende. Det er årsagen til, at FCK kan vinde mesterskabet uden at spille prangende i foråret,« siger Peter Møller og fortsætter:

»Men det er også et udtryk for, at kvaliteten ikke er i top, for var den det, så var der ikke de udfald hos stort set alle hold,« mener Møller.

»For kort tid siden skamroste vi ligaen. Men der er rigtig lang vej til, at vi kommer op på niveau med udlandet. Dette forår har måske bare sat to streger under det,« forklarer Peter Møller.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Peter Andreas Ebbesen

Kald lige fodbold for kultur en gang til!!!
Det er gemen sport og intet andet.
Derimod kunst, musik, film og teater, det er kultur.
Så da Information ingen sportssektion har, så vil jeg meget gerne være fri for noget så ligegyldigt som fodbold.
Vh Heidi Madsen.