Læsetid: 6 min.

Massakre i marts

Thomas Boberg skriver, så hjernevindingerne syder, og der går år imellem, at en digtsamling som Hesteæderne dukker op, skriver Ib Michael
7. maj 2010

Nylig hjemvendt fra vinter- eksilet ankommer jeg til sommerhuset i Kikhavn. Endnu er foråret lagt på is i en fjern fryser i Sibirien. Der ligger jordslåede snedriver i haven, og vinden hyler i skorstensrøret. Efter vinterens storme har parabolen vredet sig en halv omgang på sin metalstang, og lugten inden døre minder om hungersnøden i skabene. Her stinker af indtørret muselort.

Jeg åbner lågen under køkkenvasken og finder en mus i fælden, reduceret til knoglernes filigran med lidt pels over. Den er blevet kannibaliseret af sine egne, inden de selv led samme skæbne og endte som museskind og ben i krogene.

Finder nøglen til postkassen og tømmer den for reklamer. Nederst støder jeg ind i en godt svampet forsendelse, sønderbidt af ørentviste og hyllet i en dyngvåd konvolut. Iskappen må på et tidspunkt være smeltet ned under låget. Det er en bog, en digtsamling af Thomas Boberg, buklet og opsvulmet, med en bitter lugt af tryksværte og et gulligt opløst omslag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu