Læsetid: 3 min.

Pippi Langstrømpe er queer

Pippi Langstrømpe rammer noget universelt i os ved hele tiden at turde skille sig ud fra mængden og være ligeglad. Med strittende fletninger, synlig hofteholder og en drengs frimodige opførsel er hun et sært kønsmiks, der sætter spørgsmålstegn ved vores normer, pænhed og konsensus-søgende måde at være på
Pippi Langstrømpe rammer noget universelt i os ved hele tiden at turde skille sig ud fra mængden og være ligeglad. Med strittende fletninger, synlig hofteholder og en drengs frimodige opførsel er hun et sært kønsmiks, der sætter spørgsmålstegn ved vores normer, pænhed og konsensus-søgende måde at være på
10. maj 2010

Pippi Langstrømpe er ni år gammel, bor alene i Villa Villekulla og går kun i skole for at få ferie. Hun er kort sagt en 'queer snegl', som adskiller sig fra majoriteten, der helst skal bo i en kernefamilie og gå i skole for at lære. Fordi Pippi er så anderledes, har cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling, Tine Bruun, valgt at bruge hende i sit speciale, Pippi - en queer snegl, til at udvide den såkaldte 'queerteori'.

Queer har i ordbogen 22 betydninger, hvoraf de fleste handler om at være 'sær' eller 'mærkelig'.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Karsten Aaen

Jeg vil, som mand, vove at påstå, at den måde, pippi er pige på, er den måde, eller rettere det ideal, som kvinde-kønnet af i dag skal være på, eller leve op til snarere.

Piger og kvinder af i dag forventes nemlig at være både modige, stærke, udfordre grænser og autoriteter samtidig med at det også forventes af dem at de er frygtløse og måske også kan slås som drenge gør.

Fra mit udsigtstårn som introvert og det nogle kalder HSP (hypersensitiv) må det være på tide, at drenge og mænd som udfolder det man tradionelt har antaget at være 'feminine' eller 'kvindelige' kvaliteter får lov til at være det, dvs. får lov til at være omsorgsfulde, kreative, sjove, fjollede, musiske, og andre af de kvaliteter som kvinder (også stadig) forventes at være.

Sådan er min erfaring, er det bestemt ikke i Danmark i dag...

Ann-Charlotte Kjeldsen

Pippi er min helt ! Det har hun været, lige siden jeg var en lille pige på 5 år, som svingede sig i gyngen og af hjertens lyst højlydt skrålede "Här kommar Pippi Langstrymp..."

Der er godt ved Pippi er jo netop det, at hun ER anderledes og klarer ærterne, fordi hun er anderledes, når alle de andre "normale" IKKE kan... og at hun ikke lyver, men er opfindsom, kreativ og modig.