Læsetid: 3 min.

Træt som en dopamin-junkie

Kroppen er kampplads mellem den ideelle lønarbejderlivsstil og den uansvarlige sanselighed. Balancen ligger ideelt set et sted midt imellem, men har det med at tippe til den ene eller anden side, fordi mådehold bare ikke føles rigtigt
28. maj 2010

Jeg havde besluttet at genvinde kontrollen og gennemfører hele 10 dage som clean fra dagligdagens doping, rødvinen, nikotintyggegummiet (for det er jo så usundt at ryge), koffeinpillerne og sovemedicinen. Bortset fra koffeinpillerne, helt legale uppers and downers, der gensidigt opvejer og kompenserer for hinanden og skaber en skrøbelig våbenhvile i det evige livtag mellem Luther og Dionysos. Den højproduktive, disciplinerede lønarbejderkrop i kamp med det sansende, impulsive, umådeholdende og modtagelige menneske.

Bedriften skal belønnes og bliver det med et ordentligt endorfin-kick hos en tatovør. Og så sidder jeg der og flasher vinterhvid dunk, lidt akavet, men det gør militærpolitibetjenten og den svenske bøsse også, så det er ok. Kvinden, der vimser rundt, flasher ikke dunk, men har netop fået lagt permanent make-up, nærmere bestemt permanent læbestift. En lettere udtværet permanent kyssemund. Jeg synes, det ser farligt ud, men det er jo heller ikke mig, der skal gå med det. Jeg håber, hun synes, det er flot. Ellers er det ret synd, tænker jeg. Det er jo ligesom permanent.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Skaarup

"Men kedeligt er godt, for kroppen skal ikke tjene som sans og genstand for stimulanser, men som et værktøj, et redskab for produktivitet til markedet, skabelse af værdi og løsning af alle dagligdagens skal’er. Fremad efter planen, mod næste delmål og mål, fit og i form, og driften mod overspring, svipture og strejftogter skal undertrykkes, eller i det mindste sættes i system og planlægges"
- Det er netop derfor at vi alle sammen render rundt og har en en følelse af at der noget vi ikke har nået, og har svært ved at finde sammenhæng i vores hverdag.

VI sjofler livet, og spilder tiden på at udføre ligegyldigt og meningsløst arbejde, imens vores kroppe skringen efter opmærksomhed bliver bedøvet af en lind strøm passiverende stimulanser, som ligegyldige og let underholdning og stærkeste lort medicinalindustrien kan fremskaffe, så vi ikke opdager at vi er ved at kede os ihjel.

Så fåk at bankernes vogtere på Christiansborg vil have os til at arbejde endnu mere....