Læsetid: 1 min.

Det er i Malmø

Sjovt og vanvittigt
10. juni 2010

Bedømmelse: 6/6

Tanya Mars er en barmfager, midaldrende kvinde med langt lyst hår, rød læbestift på teatralsk svulmende læber, iklædt smuk kjole og dyre stiletter. Hun sidder for enden af et langt bord, der står diagonalt i det hvide rum. På bordet står der stearinlys, hundredevis af stablede tallerkener og 40 store lækre konditorkager.

Pludselig tager hun en kage og stiller den på hovedet, imens hun smiler frækt til publikum og tager en bid af en grøn kage, der står foran hende. I det tilstødende lokale i Lilith Performance Studio afholder Lilibeth Cuenca Rasmussen sin første performancelecture, hvor syv modeller hver har medbragt effekter, der kan forvandle dem til en anden nationalitet efter eget valg. Imens en makeupartist hjælper dem i deres forvandling - én vil være englænder og får opstoppernæse, en anden vil være aboriginal og får striber - taler Lilibeth om de pågældende landes særkender.

Tanya går langsomt rundt om bordet, mens hun spiser af et nyt stykke og skubber en tallerken kage på gulvet foran sig med foden.

Ved siden af baren, hvor man kommer ind, står den ældre japanske kvinde, Tsuneko Taniuchi. Hun har sin egen bar, hvor hun serverer VIP-cocktails. På baren står der, at hun er månedens ansatte, isen kommer fra en stor blok midt på baren, som hun hugger i med isøkse og hammer, og desto mindre den bliver, desto bedre kan man se hendes køn gennem de gennemsigtige strømpebukser. Tanya Mars har lagt sig ind under bordet, en ung mand slikker kage af hendes fod, Lilibeth underviser i stereotyper, og senere på natten kommer der endnu to performere til den udsolgte aften.

Lilith Performance Studio, Ystadvägen 22, Malmø offentliggør snarest programmet for 2010

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu