Note
Læsetid: 1 min.

Alt er tilfældigt

Kultur
24. juni 2010

Bedømmelse: 5/6

Lindsay Seers stedsøster rejste til Vestafrika for at finde sandheden om sine forældre, der pludselig havde forladt hende. Hendes stedsøster var muligvis jaloux på hendes succes som kunstner, og stedsøsterens tur var muligvis ment som et kunstværk, og hun fandt frem til, at forældrene havde smuglet diamanter. Men få år senere mistede stedsøsteren hukommelsen i en trafikulykke, og ingen har set hende siden.

It has to be this way² består af tre store skulpturer, en diamant, en stjerne og en fæstning, hvoraf man kan gå ind i den sidste og på spektakulær vis se ned i en rund skærm, der viser en 20 minutter lang tilfældigt sammensat film dannet af stedsøsterens efterladte materiale, rekonstruktioner af hendes rejse, interview med Seers mor under hypnose og nærbilleder af en række insekter.

Det er først og fremmest et indblik i en vanvittig historie fortalt med virkemidler, der ligner historien. Vi søger efter mening i fæstningen, ligesom hun søger efter mening. Vi leder efter en historie, ligesom hun leder efter en historie. Seers kunstificerer en personlig historie, og det er gjort med psykotisk virtuositet.

It has to be this way² på Statens Museum for Kunst til den 26. september

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her