Læsetid: 6 min.

Veritabel newyorker

Naja Marie Aidt lever og har det godt efter to år i Brooklyn. Hun synes stadig, USA på mange måder er et frygteligt sted, men kan lide Manhattan, der er som en ø af kunstnere, queers og udskud
Den danske forfatter Naja Marie Aidt har slået sig ned i Brooklyn, som hun mener er et liberalt fristed i USA.

Den danske forfatter Naja Marie Aidt har slået sig ned i Brooklyn, som hun mener er et liberalt fristed i USA.

GREGERS TYCHO

2. juni 2010

NEW YORK - Da jeg tog ud for at besøge Naja Marie Aidt, havde jeg netop læst om Brooklyn i en bog. Denne bogs forfatter havde vandret rundt i bydelen sammen med Jonathan Lethen, en forfatter, der i USA er endnu mere kendt end Paul Auster, som også bor dér. De var kommet forbi en mand, der lå og sov på en bænk. Det viste sig at være manuskriptforfatteren til filmen Blade Runner, som havde taget en lur.

Så er atmosfæren vist beskrevet. Brooklyn er et blandet kvarter, hvor mange kunstnere foretrækker at bo. I den del, hvor den danske forfatter bor, Park Slope, er der rækkehuse i forskellig højde med små forhaver. Det virker som en fredfyldt oase i kæmpebyen, og solen skinner.

Jeg når at hilse på Naja Marie Aidts samlever, filmfotografen Eigil Bryld, som lige har arbejdet sammen med Al Pacino på filmen You don't know Jack, før hun tager mig med hen til Café Regular, som hun godt kan lide. Hun, der for nylig er blevet flot anmeldt i Times Magazine, er optaget af PEN World Voices Festival 2010, som hun netop har været på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu