Læsetid: 4 min.

Lysets stille formæling med datterkroppen

Intet rum kan være mere eget end den blå stue, hvor Anna Ancher har malet sin datter med et håndarbejde
Intet rum kan være mere eget end den blå stue, hvor Anna Ancher har malet sin datter  med et håndarbejde
17. juli 2010

Én og kun én gang er det hændt, at et maleri har fået mig til at græde. Anna Anchers Solskin i den blå stue. Jeg har set det mange gange, med års mellemrum, og da jeg sidste sommer havde en stund for mig selv på Skagens Museum, styrede jeg direkte hen mod det, med bankende hjerte, som når man skal møde en elsket person efter lang tids adskillelse. Affekten udeblev ikke jeg forglemte både mig selv og min taske, og på Skagens museum må man ikke svinge med selv det mindste stykke håndbagage, så hulkende fortabt i Anchers blå stue modtog jeg en reprimande fra kustoden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu