Læsetid: 8 min.

Musik-musketerer stjæler supercomputer

De har stjålet verdens dyreste lydeffektcomputer fra Det Jyske Musikkonservatorium. Nu er maskinen blevet modificeret ikke bare udenpå, men helt ned i mikrochipsene - i en høj-teknologisk videreførelse af Marcel Duchamps og Asger Jorn. Information har mødt Goodiepal og hans nye bande og set og hørt det modificerede tyvegods
Sygnok-musketer-røverbanden omkring deres ombejlede og modificerede maskine. Vj Livstræt bad om også at modificere fotografierne af Sygnok-banden, inden de kom i avisen. Efterbehandlingen tilføjede en rødglødende ramme om den stjålne Eventide-maskine og hvide, lysende øjne på Vj Livstræt og Dj Hvad, mens Poul Erik Vejgaard og Goodiepal er uberørte.

Sygnok-musketer-røverbanden omkring deres ombejlede og modificerede maskine. Vj Livstræt bad om også at modificere fotografierne af Sygnok-banden, inden de kom i avisen. Efterbehandlingen tilføjede en rødglødende ramme om den stjålne Eventide-maskine og hvide, lysende øjne på Vj Livstræt og Dj Hvad, mens Poul Erik Vejgaard og Goodiepal er uberørte.

Manipulation: VJ Livstræt

7. juli 2010

Det foregår - noget uventet - i kommunalt regi. En madras på gulvet med et tæppe over indikerer, at nogen har sovet her. En gammel sofa læner sig træt op ad væggen og har kun selskab af et lille bord. Her er sparsomt møbleret fraregnet en del musikteknologi - og de fire herrer, der i dag udgør gruppen Sygnok.

Dj Hvad er i sving med en maskine med overklistret front og åbent låg. Med hurtige ryk forskruer, opklipper, ned- og oppitcher han musikken. Uden for de store gammeldags etlags-vinduer kunne man før høre fuglene synge. Nu buldrer en stemme »Rantzausgade for helvede« i utallige live-muterede former fra højtalerne indenfor.

Hari Shankar Kishore alias Dj Hvad betjener en helt særlig maskine, som de fire herrer har valgt at kalde for et krigsbytte. Egentlig hedder den Eventide H8000FW, og den regnes for at være en af verdens dyreste lydeffektcomputere til en værdi af 35-40.000 kroner.

»Det, du helt konkret ser her, er verdens dyreste lydeffektcomputer ejet af Århus Kommunes royale techno-uddannelse. Den er nu taget i Kommunal Dubplate Services varetægt, den er nu i Københavns Kommunes varetægt,« siger Dj Hvad.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Gissi Gadekat

"Og hun nævner både situationisterne, Asger Jorn og Marcel Duchamp som udøvere af lignende strategier. »Marcel Duchamps kontrasignerede pissekumme er nu mere end tre millioner euro værd! Tør I gå glip af Goodiepals signatur?,« skriver hun."

Situationist International blev oprettet i 1957 og pissekummen blev lavet (fundet) i 1917 af duchamp, det er vist en fejl at påstå at duchamp var en situationist. Han er bedst kend for at være en af fædrene til konceptkunst.

Det er simpelhent pinligt at høre hvor selvfede Sygnok er om den her sag. Burde ikke være nemmer nu for politiet at fange dem og få afleverede den computer tilbage?

Peter Andreas Ebbesen

Hvad med at folket overtager Oniversiteterne?
Så er vi ude over det problem.
Det såkaldte erhvervsliv her overtaget dem under denne rigide regering.
Derfor er kunsten ikke fri og tilgængelig.
Hurra for fildeling!!
Vh Heidi Madsen

Er det ikke lidt svært at levere en modificeret supercomputer tilbage i original stand, hvis mange af de angiveligt omprogrammerede soundchips sidder i den og der er indopereret eksterne enheder og reservedele? Computerens oprindelige funktion er vel tabt for altid?